Nieuws

Daklapack Rallysport tweede in Andalusië

Dave Klaassen en Tessa Rooth van DaklaPack Rallysport hebben de tweede plek in de Open klasse geconsolideerd op de laatste dag van de Andalucia Rally. In de 247 kilometer lange slotproef greep het duo nipt naast de dagoverwinning.

De laatste etappe van de Andalucia Rally was zeker geen eenvoudige klus. Vooral het eerste deel door de bergen was een aardige beproeving voor de meeste deelnemers. “Het is de laatste proef heel goed gegaan, we hebben fantastisch kunnen rijden”, deed Klaassen zijn verhaal.

“De eerste proef was heel technisch in de bergen. Dat hadden we eerder deze week ook gereden en dat ligt ons wel. We reden daar zo hard dat we er eigenlijk wel een beetje misselijk uitkwamen. Daar pakten we een voorsprong van drie minuten op de snelste auto in onze klasse.

Een klein foutje zorgde er uiteindelijk voor dat de dagzege naar de klassementsleider ging, maar daar maalde Klaassen niet om. “In het tweede deel werd het parcours steeds slechter, daar hebben we op safe gereden”, aldus Klaassen.

“Uiteindelijk reden we nog een keer verkeerd en ik denk dat we een minuut na de klassementsleider binnenkwamen. Dus we zijn gewoon als tweede geëindigd zoals we vanochtend ook hadden verwacht.

Klaassen en Rooth deden de hele week mee om de prijzen in de Open klasse. Dat betaalde zich uit met een mooie tweede plaats in het eindklassement. Klaassen ziet een terugkeer in de Andalucia Rally wel zitten. “Het is een fantastische week geweest en ik denk dat we volgend jaar zeker weer meedoen.”

Tekst: Press release
Foto's: Rally Maniacs
RSS News Feed