Nieuws

Nieuws
ACtronics nieuwe hoofdsponsor Achterhoek Rally
ACtronics hoofdsponsor Achterhoek Rally

ACtronics heeft haar naam heeft verbonden aan de Achterhoek Rally, die op 3 oktober in en om Eibergen verreden zal worden!

Volle inschrijflijst Achterhoek Berkeland Rally
Volle inschrijflijst Achterhoek Berkeland Rally

Hoewel de inschrijving nog maar iets meer dan een week geopend was, zit de voorlopige deelnemerslijst van de 2e Achterhoek Berkelland Rally al tjokvol!

WRC Kalender bekend voor de rest van 2020
WRC Kalender bekend voor de rest van 2020

De FIA heeft de kalender voor de rest van 2020 voor het door het COVID-19 virus ontregelde WRC kampioenschap bekendgemaakt.

Nieuwe kalender met 7 rally's voor BRC 2020
Nieuwe kalender met 7 rally's voor BRC 2020

De promotor van het Jobfixers Belgian Rally Championship en de Belgische autosportfederatie RACB hebben in samenspraak met de verschillende organisatoren een nieuwe kalender opgemaakt voor het Belgisch rallykampioenschap 2020. 

Rallykampioen probeert fit te blijven tijdens corona crisis
Rallykampioen probeert fit te blijven

Bob de Jong probeert fit te blijven tijdens de corona crisis

WRC Rallies van Portugal en Italië uitgesteld
WRC Rallies van Portugal en Italië uitgesteld

Als gevolg van de aanhoudende wereldwijde verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) zijn de Vodafone Rally de Portugal 2020 en de Rally Italia Sardegna 2020 beide uitgesteld.

DRM-organisatoren plannen alternatieve data
DRM-organisatoren plannen alternatieve data

DRM-organisatoren plannen alternatieve data in verband met de Corona crisis

Rally van Wallonië en Sezoens Rally gecancelled
Spa Rally verplaatst naar 12 en 13 december
Nog een paar oudere albums
Weten jullie nog?
Sebastien Ogier wint ingekorte WRC Rally van Mexico
Ook TAC Rally uitgesteld
WRC Rally van Chili gecancelled
Morocco Desert Challenge twijfelactig
1 / 11

Team Van de Laar op hun best in de duinen

Dik tevreden en met drie maal een brede glimlach kwamen de mannen van Fried van de Laar Racing terug in het bivak van Wadi Al-Dawasir. De achtste etappe van de Dakar Rally 2020 was uitstekend bevallen. Met de zeventiende tijd in de etappe en een plaatsje winst in het klassement, kon de dag eigenlijk niet stuk.

Onderweg hadden Jan en Ben van de Laar en Simon Stubbs ook nog de helpende hand kunnen bieden aan Janus van Kasteren van Team De Rooy, die met de Iveco vast stond op een duin. “Ze hadden zelf al gegraven en stonden klaar met het touw, dus met één snokje waren ze los”, vertelt Ben van de Laar. “Dat was een kleine moeite. We zijn daarna een stuk bij hen gebleven, maar konden het niet bijhouden. Later in de etappe kwamen we Michiel Becx tegen, ook van Team De Rooy. We zijn de laatste 150 km samen opgereden, zodat we elkaar konden helpen als het nodig was. Dat was fijn.”

Het gaf een extra motivatie aan de mannen in de cabine om te zien dat ook snelle rijders vast kwamen te zitten in de duinen. “Het was een kunst om er met onze DAF soepel doorheen te komen”, zegt Ben. “We hebben van alles gezien onderweg: trucks die vast stonden of met stukken, een buggy op z’n kant. De duinen gingen top bij ons.”

Het was genieten van begin tot eind, vond ook rijder Jan van de Laar. “Het was een supergevarieerde etappe, met alles erin: wat snelle stukken, wat stukken over rotsen, zand, heel losse duinen. Best moeilijk, maar heel mooi om te rijden.”

Door pech van anderen klom Team Van de Laar in het klassement naar de vijftiende plaats. “Vervelend voor die anderen. Met rijden kunnen we weinig winnen, maar het is wel fijn dat we nu weer ietsje verder naar voren komen”, vindt Jan.

Tekst: Press release
Foto's: Rally Maniacs
RSS News Feed