Nieuws

VDZ Racing start rallyseizoen met hoge ambities

Komende zaterdag, 23 maart, zullen Roel van der Zanden en Gijs Boom met de potente VDZ Racing GR Yaris, wederom van start gaan in de GR Yaris Challenge. Deze wordt afgetrapt met de teruggekeerde Zuiderzee Rally in Kampen en omgeving, een altijd listige rally en een goede wake-up call voor degenen die nog niet uit hun winterslaap ontwaakt zijn. Met de pace die Roel en Gijs speciaal aan het einde van vorig seizoen hebben laten zien, zijn de ambities voor dit jaar dan ook niet minder dan de titel in de GR Yaris Challenge!

Afgelopen winter is de Yaris helemaal nagelopen en tot in de puntjes verzorgd zodat er weer mooie resultaten mee behaald kunnen worden. Het serviceteam heeft zoals altijd haar beste beentje voorgezet om de flitsende verschijning weer wedstrijdklaar te krijgen.

Voor dit seizoen zijn er de nodige wijzigingen qua bezettingen in de GR Yaris Challenge. De kampioen van de afgelopen 2 jaren, Yannick Vrielink, heeft zijn Yaris verkocht en zal de Nederlandse wedstrijden in een Ford Fiesta R5 gaan rijden. De tegenstanders van afgelopen jaar hebben zich niet ingeschreven voor de Zuiderzee Rally. Derhalve zal de concurrentie bestaan uit de equipes Gerard Tijink – Chris Aaltink en Jasper Versteijnen – Luc van Puijenbroek. In het verleden zijn er natuurlijk al mooie gevechten geweest tussen VDZ Racing en Tijink in zowel de Nissan 350Z Challenge en later in de Mitsubishi Evo X. Ondanks dat beide equipes met een Pro-versie van de Yaris uitkomen en VDZ Racing nog altijd een standaard-versie heeft, is met name Roel erop gebrand om aan het einde van het seizoen met de titel aan de haal te gaan.

Roel: “Eindelijk is het weer rally-tijd! Ik en het hele team hebben er enorm veel zin in en ik kan niet wachten om flink gas te geven op die mooie klassementsproeven. We moeten wel echt opletten, het is niet zomaar een rally om het seizoen rustig op te starten. Listige proeven, en ook al lijkt het nu wel half lente, dat is komend 

Tekst: Press release
Foto's: Niek Bakker
RSS News Feed