Nieuws

Van Loon ‘dik tevreden’ met vierde plaats in Andalusië

Voor de start van de laatste etappe hebben Erik van Loon en Sébastien Delaunay een groot gat voor en achter zich in het algemeen klassement. Zij besluiten om behouden te rijden om in de Toyota Hilux ongeschonden de finish te bereiken en zich daarmee te verzekeren van de vierde plaats. Dat resulteert in de derde tijd vandaag en de vierde plaats in het klassement.

“We wilden heel graag die vierde plaats behalen vandaag,” vertelt Van Loon. “Daarom besloten we om risicoloos te rijden en niet op de limiet te rijden. Bij de neutralisatie zagen we dat we daarmee de derde tijd reden, dus besloten we om het laatste stuk er nog eens goed voor te gaan zitten. Die derde tijd hebben we binnen en nog belangrijker: ook die vierde plaats.”

Van Loon spreekt over een hele goede rally: “De auto is gewoon heel erg goed. De Toyota heeft niks geleden hier en voor het eerst sinds lange tijd hebben we drie wedstrijden op rij geen problemen en dat resultaat zie je dan meteen. Sébastien heeft foutloos genavigeerd deze week en ik heb me nog nooit zo sterk gevoeld als nu en ben ook voor het eerst weer echt blij met mijn eigen prestatie. Als we kunnen rijden zoals tijdens deze rally dan ben ik dik tevreden.”

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed