Nieuws

Nieuws
Van Loon tevreden met top tien ondanks problemen
Van Loon tevreden met top tien

De eerste honderdtachtig kilometer van de Baja Aragon zijn niet makkelijk.

Monaco basis voor WRC Rally van Monte-Carlo 2022
Monaco basis voor Rally van Monte-Carlo

De openingsronde van het hybride tijdperk van het WRC in de rally van Monte-Carlo volgend jaar zal voor het eerst sinds 2006 uitsluitend in Monaco plaatsvinden.

Mirjam Pol verdedigt koppositie Baja Worldcup
Pol verdedigt koppositie Baja Worldcup

De FIM Baja World Cup is het belangrijkste kampioenschap van rallyraces in Baja-stijl, dat sinds 2012 wordt georganiseerd door de Fédération Internationale de Motocyclisme.

Rovanperä wint de WRC Rally van Estland
Rovanperä wint de WRC Rally van Estland

Kalle Rovanperä schreef zondag geschiedenis als jongste winnaar van een FIA World Rally Championship-ronde na een meesterlijke rit in de WRC Rally van Estland.

4de plaats voor Gert-Jan Kobus in zeiknatte GTC rally.
4de plaats voor Gert-Jan Kobus

Tien maanden geleden maakte het duo nog hun debuut met de nieuw aangekochte Skoda Fabia R5 en wisten zij dit debuut te bekronen met een zesde plaats algemeen in de Vechtdal Rally.

Nieuwe klassementsproef Achterhoek rally
Nieuwe klassementsproef Achterhoek rally

Tijdens de tweede editie van de ACtronics Achterhoek Rally zal KP Ruurlo voor het eerst haar intrede maken.

De Jong wint GTC Rally na boeiend duel
De Jong wint GTC Rally na boeiend duel

Voor de vierde keer en voor de tweede opeenvolgende keer heeft Bob de Jong, genavigeerd door Bjorn Degandt, de GTC Rally op zijn naam geschreven

NED Historic: De Leeuw verslaat Lietaer
Nederlands rallykampioen Bob de Jong aan de start van GTC Rally
Spektakel verzekerd in NED Historic Rally
GTC: de Jong krijgt stevige concurrentie
Mammoet Rallysport tevreden terug
Koolen: "de kortste, maar niet de leukste"
Toeschouwers welkom op de GTC Rally
Mammoet voorzichtig uit de startblokken
1 / 8

De Akropolis rally is terug!

Het slopende gravel evenement had een reputatie als een van de iconische wedstrijden van het WRC na deelname aan het openingsseizoen in 1973, en de WRC-promotor heeft een meerjarige overeenkomst gesloten met de Griekse regering voor de terugkeer van de Akropolis.

De Akropolis rally zal plaatsvinden in ronde 10 van het seizoen op 9 - 12 september en vervangt Copec Rally Chile, die helaas is geannuleerd vanwege voortgezette reis- en andere overheidsbeperkingen tijdens de pandemie.

De Akropolis werd voor het eerst gehouden in 1951. Het werd beschouwd als een van de zwaarste rondes van het WRC, met bochtige en rotsachtige bergwegen gecombineerd met intense hitte en verstikkend stof die een ​​felle uitdaging vormen.

De rally is 38 keer in het WRC verschenen en zorgde voor een cultstatus onder de fans voordat hij het kampioenschap in 2013 verliet.

Colin McRae voert de erelijst van het evenement aan met vijf overwinningen en andere winnaars zijn onder meer mede-wereldkampioenen Sébastien Loeb, Juha Kankkunen, Walter Röhrl en Carlos Sainz.

Acropolis Rally Greece, bekend als de Rally of Gods, begint vanaf de traditionele locatie onder de beroemde Parthenon-tempel in Athene en herstelt een van de beroemde ansichtkaartafbeeldingen van de sport voor het WRC.

Details van de gaststad en het reisschema zullen worden verstrekt na de regelmatige route-inspecties door de FIA ​​en WRC-promotor.

Jona Siebel, algemeen directeur van WRC Promoter, zei dat de terugkeer van een van de klassieke rally's van het kampioenschap in de hele sport zou worden toegejuicht.

“De Akropolis heeft een roemrijk hoofdstuk in de geschiedenis van de WRC en we waarderen de enorme inzet van de Griekse regering om haar weer op de toplijst van de wereldrallysport te brengen. Welkom terug!" zei hij.

“Het erfgoed zal door iedereen worden herinnerd, maar tegelijkertijd is dit een moderne Akropolis die comfortabel naast onze andere 11 rondes ligt. Dat betekent niet dat de uitdaging ervan afneemt en we kunnen er zeker van zijn dat de zware bergwegen de zwaarste wedstrijden zullen brengen.

“Chili bleek in 2019 een populaire toevoeging aan het WRC. Helaas heeft het land vorig jaar zwaar geleden onder de pandemie en blijft de situatie daar moeilijk. We zijn buitengewoon teleurgesteld dat we het evenement van dit jaar hebben verloren, maar Chili blijft een groot deel van de WRC-familie. "

Tekst: Niek Bakker
RSS News Feed