Nieuws

Nieuws
Paul Souman zet positieve lijn door in ELE Rally
Souman zet positieve lijn door in ELE Rally

De positieve flow die rijder Paul Souman en navigator Arjen Alons al in de Belgische Sezoensrally te pakken hadden, zette het duo in de ELE rally voort.

GR Yaris Challenge opent seizoen in ELE Rally
Yaris Challenge opent seizoen in ELE Rally

Tijdens de 58e editie van de ELE Rally ging het tweede seizoen in de GR Yaris Challenge van start.

Bob de Jong wint voor vierde keer de ELE Rally
Bob de Jong wint alweer de ELE Rally

Met zijn vierde zege in de ELE Rally komt rallyrijder Bob de Jong op de tweede plaats van veel-winnaars, op gelijke hoogte met Henk Vossen en alleen rally-legende Jan van der Marel met vijf titels nog voor zich!

VDZ Racing maakt de nodige kilometers in ELE Rally
VDZ Racing maakt de nodige kilometers

Afgelopen weekend stond VDZ Racing, met Roel van der Zanden en Gijs Boom, eindelijk weer eens aan de start van een rally.

Sterk podium voor Van Deijne in ELE Rally
Sterk podium voor Van Deijne in ELE Rally

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben met een sterke tweede plaats in de 58e ELE Rally goede zaken gedaan voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap.

Klein Kromhof en Deij winnen loodzware ELE Rally
Klein Kromhof en Deij winnen ELE Rally

Maar liefst 11 Renault Clio’s verschenen aan de start van de tweede ronde van de Motul Clio Rally Trophy, de ELE Rally rondom Son.

Biesheuvel wint ELE Historic Rally
Biesheuvel wint ELE Historic Rally

Met een hagelnieuwe bolide werden Antoine Biesheuvel en Saskia Bleijenberg de winnaars van de 5e ELE Historic Rally.

De Jong wint zonovergoten ELE Rally
Bob de Jong aan kop in de 58e ELE Rally
Op naar de thuisrally.
Dwars in de ELE Rally.
e Jong en e Wild hebben zin in ELE Rally
Vol deelnemersveld in 58e ELE Rally
De ELE klassementsproeven belicht
Souman haalt doelstelling in Sezoensrally
1 / 8

Hitte speelt grote rol tijdens 3de dag in Marokko

Na een hele knappe prestatie van Anja van Loon, Ben van de Laar en Suzanne Peek gisteren, wordt die vanochtend nog iets mooier als zij doorschuiven naar de tweede tijd. Een tijdstraf bij een concurrent zorgt ervoor dat de Iveco Powerstar de proef moet openen, na Van Kasteren. Na ongeveer 300 kilometer blijkt dat het te heet is voor Suzanne en moeten zij stoppen. Ze is ter controle afgevoerd naar het ziekenhuis, maar het gaat goed met haar.

“Het belangrijkste is dat het goed gaat met Suzanne,” vertelt Anja. “Het was erg moeilijk vandaag, ook door de hitte. Het was bijna 40 graden, dan is het in de truck nog warmer, dik 50 graden. Dat werd te veel voor Suzanne en ze raakte oververhit. We zijn meteen gestopt en hebben assistentie gevraagd, die waren er gelukkig snel bij. Ze is meteen met de helikopter afgevoerd.”

Anja weet nog niet zeker of ze morgen van start gaat. “De truck is goed, dus dat zou geen probleem moeten zijn. Maar ik weet niet zeker of we iemand anders als monteur mee mogen nemen. Ik vind het vooral vervelend voor Suzanne, we waren lekker bezig en het ging weer prima, ondanks dat het zo moeilijk was. Haar gezondheid is het belangrijkste nu, de rally dan wat minder.”

De vierde etappe van de Morocco Desert Challenge is een rondje rondom Foum Zguid. Het is een duinenloop van 281 kilometer die ook lang het Iriki-meer komt. Volg de rally live via https://www.moroccodesertchallenge.com/en/the-rally/live-tracking.

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed