Nieuws

Nieuws
Geslaagd debuut Eduard Eertink in GR Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally
Geslaagd debuut Eduard Eertink

Tijdens de Vechtdal Rally ging het er in de GR Yaris Challenge heet aan toe. De warme zomerse dag zorgde voor zware omstandigheden, maar 4 van de 5 gestarte equipes wisten de finish te bereiken, waar opnieuw Yannick Vrielink de snelste bleek te zijn.

Het gaat er heet aan toe in GR Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally
Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally

Tijdens de Vechtdal Rally ging het er in de GR Yaris Challenge heet aan toe.

Rallysport Utrecht tevreden na geslaagde Rallye Stemweder Berg
Rallysport Utrecht ok na Stemweder Berg

Het team van Rallysport Utrecht nam afgelopen weekend met twee equipes deel aan de 51e editie van de ADAC Rallye Stemweder Berg rond de Duitse plaats Lübbecke.

Tweede zege Vrielink in hete Vechtdal Rally
Tweede zege Vrielink in Vechtdal Rally

Na twee rally’s in de Yaris GR Challenge hebben Yannick Vrielink en Glenn Crooijmans het maximaal aantal punten behaald.

Verlinde opnieuw de sterkste in Motul Clio Rally Trophy
Benoit Verlinde opnieuw de sterkste

De Belgische equipe van Benoit Verlinde en Anton Dupan heeft ook in de derde wedstrijd van de Motul Clio Rally Trophy de winst naar zich toe getrokken.

Bob de Jong naar verhitte 3e plaats in Vechtdal Rally
Bob de Jong naar verhitte 3e plaats

In en rond Hardenberg werd in de derde ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap tijdens de Vechtdal Rally letterlijk en figuurlijk een verhitte strijd uitgevoerd door de kanshebbers op de titel.

Pech voorkomt topklassering Kevin van Deijne
Pech voorkomt topklassering van Deijne

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben genoegen moeten nemen met de vijfde plaats tijdens de Vechtdal Rally in en om Hardenberg.

Sterke rentree van den Brink na blessure
Bob de Jong - preview Vechtdal Rally
Ott Tänak wint de WRC rally van Italië
Kobus en Nortier beperken schade
Verlinde winnaar Motul Clio Rally Trophy
GR Yaris Challenge trapt af in ELE Rally
Bob de Jong teleurgesteld na 5e plaats
Erik en Anja van Loon zijn tevreden
1 / 12

Souman kijkt met dubbel gevoel terug op ELE

Afgelopen zaterdag werd rondom het Brabantse Son de 57e editie van de ELE Rally verreden. Deze Brabantse klassieker staat altijd garant voor spektakel met beruchte klassementsproeven als Wintelre en Sint Oedenrode. Verdeeld over elf klassementsproeven, lagen 124 wedstrijdkilometers te wachten op de deelnemers.  Zo ook op Paul Souman en zijn navigator Arjen Alons in de Peugeot 208 Rally4.

Ter voorbereiding op deze wedstrijd was de equipe afgereisd naar het Belgische Bocholt, om daar deel te nemen aan de Sezoensrally. Hier wilde de equipe ervaring op doen op de beroemde en vooral beruchte Maaskiezel en de grote variatie in asfalt. Dit niet alleen om de eigen vaardigheden in het rijden op dergelijke ondergronden te verbeteren, maar ook om de auto beter te leren kennen en daardoor beter te kunnen afstellen.

Vanwege de grote stukken onverhard die de organisatie van de ELE Rally in het parcours had opgenomen, werd besloten van start te gaan met dezelfde afstelling als waar men de Sezoensrally was geëindigd. “De auto bleek met die gekozen afstelling uiteindelijk toch te veel te ‘dweilen’,” laat Paul weten. Tijdens de eerste service hebben we de auto toch wat harder afgesteld en daarmee ging het in de volgende klassementsproeven een stuk beter.”

Helaas sloeg op de zevende klassementsproef het noodlot, net als in de JACK’s International Drenthe Rally wederom toe. Opnieuw brak een aandrijfas van de nog nieuwe auto. “Zowel de aandrijfas die stuk ging in Assen, als die nu tijdens de ELE Rally stuk ging, zijn terug naar Peugeot voor verder onderzoek. Hopelijk hebben we snel uitsluitsel en is er een definitieve oplossing,” zegt Paul die nog steeds verbaasd is dat dit opnieuw kon gebeuren.

Met enige teleurstelling wordt dan ook teruggekeken op de afgelopen ELE Rally. “Op het onverharde deel van het parcours laat ik nog teveel liggen, maar op klassementsproeven als Spoordonk voel ik me helemaal thuis. Ook de proef Strijpse Kampen, op het gelijknamige militair oefenterrein, lag me wel. Wat betreft het rijden op onverhard heb ik echter nog wat meer oefening en ervaring nodig,” beaamt Paul. “De enige manier om die ervaring op te doen, is rijden, maar als dat niet kan vanwege technische problemen is dat wel erg jammer,” vult hij aan.

De eerstvolgende wedstrijd voor het team is de Vechtdalrally. Deze ééndaagse wedstrijd wordt verreden op de wegen rondom Hardenberg. Deze wedstrijd, die verreden wordt op 18 juni kent een tiental klassementsproeven, waarbij de equipes dan 123 kilometers op snelheid afwerken.

RSS News Feed