Nieuws

Eurol Hellendoorn Rally blijft vernieuwen

Tijdens een geanimeerde netwerkbijeenkomst met de partners van de Stichting Hellendoorn Rally werden nog meer vernieuwende elementen voor de komende (42e) editie bekend gemaakt. De bijeenkomst vond onlangs plaats bij partner Dusseldorp BMW in Epse, waar de gasten werden verwelkomd met glimmende ALPINA modellen en een sfeervolle barbecue. Deze setting bood de perfecte gelegenheid om bij te praten en onderling te netwerken, waarbij ook Tom Coronel aanwezig was, als ambassadeur van zowel Dusseldorp als van hoofdsponsor Eurol. De Eurol Hellendoorn Rally zal plaatsvinden op vrijdag 20 en zaterdag 21 september.

Eerder werd al bekend dat de Provincie Overijssel de Eurol Hellendoorn Rally zal ondersteunen als evenement met een 100% ‘foot print’ in het mooie Overijssel. Ook werden de partnerships met Vredestein voor de Historic Rally en met ACTRONICS voor de ‘Driver of the Day’-verkiezing wereldkundig gemaakt. Met de introductie van de al eerder aangekondigde drie kilometer lange shake down test op vrijdag 20 september tussen 9 en 12 uur 's morgens gaat een lange gekoesterde wens van organisatie en deelnemers in vervulling. Met de komst van de shake down naar Markelo zal op dit parcours dit jaar geen officiële klassementsproef worden verreden. Hierdoor zal het servicepark beter bereikbaar worden voor het publiek. Echter, er zal een gloednieuwe klassementsproef in de directe omgeving van Markelo zijn intrede doen, waarover later meer.

Op donderdag 12 september, ruim een week voor de rally, zal er in samenwerking met de lokale omroep HOi een grootschalige rallypresentatie plaatsvinden in het centrum van Nijverdal. Tijdens dit evenement worden details van de rally gepresenteerd aan publiek en pers om de rallyvlam bij iedereen aan te wakkeren. De officiële start van de rally op vrijdagavond 20 september zal ook in het centrum van Nijverdal plaatsvinden. Een gloednieuwe LED-startboog zal hierin het middelpunt zijn en biedt het perfecte middel om de sponsors letterlijk in de spotlights te zetten. De 'rallystartstraat' zal geflankeerd worden met gezellige terrassen zodat het publiek de teams uitgebreid kan aanmoedigen voor de eerste klassementsproeven die daarna zullen volgen.

De organisatie is daarnaast trots om de samenwerking met Waze aan te kondigen, waardoor bezoekers beter kunnen navigeren naar de drukbezochte rally. Met ingetekende proeven en actuele verkeersdata helpt de gratis Waze navigatie-app het publiek om de beste routes te vinden en om de drukste punten, afgesloten wegen, frustraties en opstoppingen te vermijden.

De rally krijgt ook meer publiciteit door een geïntensiveerde samenwerking met Heinink Media. In een gebied met zo'n 100.000 adressen zal vijf weken lang nieuws over de rally verspreid worden. De Stichting Hellendoorn Rally is verheugd over deze innovaties, die de rally, de regio en de partners verder op de kaart zullen zetten en recht doen aan de nieuwe slogan ‘Misschien wel de meest innovatieve rally van Nederland’.

RSS News Feed