Nieuws

Verstappen pakt mooie 2de plaats in Bocholt

Op kwaliteit staat geen leeftijd. Dat is nog maar eens bewezen in de Sezoensrally, de zesde manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. De algemene overwinning ging er naar de 23-jarige Maxime Potty, terwijl de snelste Master (50+), de 50-jarige Jos Verstappen, op de tweede plaats eindigde op amper 14″.

In de eerste ronde ontdekte Jos Verstappen het specifieke parcours in Noord-Limburg, waardoor hij een halve minuut liet liggen, maar vanaf de tweede ronde ging het tempo fors omhoog. De Nederlander stuurde zijn Skoda Fabia RS Rally2 naar een knappe 2de plaats algemeen, op amper 14″ van winnaar Potty.
“In de eerste ronde van elke rally laat ik door een gebrek aan parcourskennis tijd liggen. Ook hier. Op de kiezel ging het meteen goed, want ik wist wat ik kon verwachten, maar het asfalt verraste me. Er lag veel meer grind op de baan dan ik had verwacht. Pas in de tweede ronde wist ik dat ik moest anticiperen om de wagen al met de handrem te zetten zodat ik onderstuur kon vermijden,” vertelde de winnaar bij de Masters.

Na de opgave van Jimmy D’hondt (versnellingsbak) in de openingsronde, ging de tweede plaats bij de Masters naar Franky Boulat, tevens de winnaar in de M-Cup. “In de eerste ronde maakte ik een paar  foutjes en verloor ik even het ritme toen ik verrast werd door het feit dat een strook onverhard besproeid was met water. Daarna kwam het vertrouwen snel terug,” vertelde Boulat die 9de algemeen werd.

Richard Pex werd derde bij de Masters, ondanks een schuiver waardoor hij een tijdje in een greppel stak en bevrijd moest worden door de toeschouwers. Dirk Deveux werd vierde, voor Patrick Schrooten en Rainer Hermann.

Tekst: PR BRC
Foto's: Niek Bakker
RSS News Feed