Nieuws

Nieuws
Historic BRC: Rainer Hermann kampioen
Historic BRC: Rainer Hermann kampioen

In het Historic Belgian Rally Championship werd de titelstrijd in de voorlaatste wedstrijd, de East Belgian Rally, beslist.

Jos Verstappen wint East Belgian Rally
Jos Verstappen wint East Belgian Rally

De East Belgian Rally, de voorlaatste manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, werd pas in de slotmeters beslist.

Tevreden gezichten bij VDZ Racing na finish in Hellendoorn Rally
Tevreden gezichten bij VDZ Racing na finish in Hellendoorn Rally

Waar vooraf de verwachtingen hooggespannen waren, onder andere door het imposante deelnemersveld en de prachtige historische rallyauto’s, werden deze op alle opzichten overtroffen

15de plaats voor Henk Vossen in Helledoorn
15de plaats voor Henk Vossen in Helledoorn

In de zonovergoten Hellendoorn Rally zijn Henk Vossen en Lieke Bouman-Dautzenberg op de vijftiende plaats in hun zwaarbevochten klasse gefinisht.

Overbeek kampioen, Ippen wint Hellendoorn
Overbeek kampioen Ippen wint Hellendoorn

Tijdens de vijfde en laatste ronde van Motul Clio Rally Trophy zijn de beslissingen gevallen.

Ten Brinke wint Eurol Hellendoorn Rally
Ten Brinke wint Eurol Hellendoorn Rally

Bernard ten Brinke en Davy Thierie hebben zondag de Eurol Hellendoorn Rally op hun naam geschreven.

Jos Verstappen 4de in Eurol Hellendoorn Rally
Jos Verstappen 4de in Hellendoorn Rally

De voormalige Formule 1-coureur was in het oosten van het land de grote publiekstrekker en maakte ook indruk, door liefst twaalf van de zestien proeven te winnen.

Recordaantal inschrijvingen Hellendoorn
Historic: Mayaert oppermachtig in Omloop
Spannende finale omloop van Vlaanderen
Historic: Lietaer vsMayaert
Duel Belgie-Nederland in Omloop
Hellendoorn Rally:veel regionale teams
Van Loon wint in Kasterlee
47e editie Sezoensrally op 18 mei 2024
1 / 9

Van Deijne zet met podium stap naar kampioenschap

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren zijn tijdens de Hellendoorn Rally derde geworden. In het uiterst competitieve startveld, met maar liefst 20 wagens in de topklasse RC2, reed Van Deijne constant top vijf tijden. In de slotfase van de wedstrijd wist hij nog een alles of niets aanval van een ontketende Jos Verstappen te pareren om zo de welverdiende podiumplaats veilig te stellen.

Van Deijne verschijnt niet helemaal fit aan de wedstrijd. Griepklachten gooien roet in het eten maar met het oog op de titel gaat Van Deijne wel van start. In de beginfase merkt hij dat hij ook nog wat ritme mist, de vorige wedstrijd van het kampioenschap, de GTC Rally, stamt alweer uit begin juli. 

Na de zes proeven op vrijdagavond ligt Van Deijne vierde. Hij is niet helemaal tevreden met het tijdverlies maar houdt het hoofd wel koel. Hoewel Van Deijne altijd voor de winst wil gaan, en daar dit jaar al twee keer in slaagde, is het kampioenschap zijn belangrijkste doel. In dat kader is het niet altijd noodzakelijk om alle risico’s te nemen in de jacht op de eerste plaats maar soms juist beter om veilig de punten binnen te halen. Van Deijne heeft in het kampioenschap een ruime voorsprong en moet die vooral consolideren.

Op zaterdag gaat Van Deijne van start met het oog op het podium, een doel dat hij halverwege de dag bereikt. Realistisch gezien is er niet veel kans om nog verder te stijgen en wanneer de versnellingsbak op begint te spelen is het duidelijk voor Van Deijne dat de derde plaats het maximale resultaat is in deze wedstrijd. Richting het eind van de wedstrijd ziet Van Deijne Jos Verstappen nog snel dichterbij komen. Hij gaat er nog eens goed voor zitten, slaat de aanval van de vader Max af en haalt de derde plaats binnen.

Met de derde plaats doet Van Deijne goede zaken voor het kampioenschap. Met nog twee wedstrijden te gaan verdedigt hij een ruime voorsprong op de Duitser Satorius en kan hij de titel al in de volgende wedstrijd veiligstellen.

De volgende, zesde, ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap is de Twente Rally die op 21 en 22 oktober wordt verreden in de omgeving van Hengelo.  

Bekijk hier het videoverslag van de Hellendoorn Rally: https://youtu.be/Kt_gAYRVgpQ 

RSS News Feed