Nieuws

Eifel Rallye Festival: de inschrijflijst is vervroegd gesloten

Na slechts twaalf dagen waren er ruim tweehonderd aanmeldingen voor deelname. Er komen nog twee VIP's: Kalle Grundel en Nicky Grist. Vanaf begin april zijn evenementenprogramma's en tickets te bestellen. Vol in minder dan twee weken

“Het doet altijd pijn om niet ‘ja’ te kunnen zeggen tegen iedereen die met zijn historische rallyauto naar ons Festival wil komen. We hebben de aanmelding voor inschrijvingen moeten sluiten, anders was de lijst met afgelastingen nog langer geworden”, zegt Reinhard Klein (Keulen), waarin hij de vroegtijdige sluiting van de inschrijving voor deelname aan de twaalfde editie van het ADAC Eifel Rallye Festival, dat wordt gehouden van 15 tot 17 augustus 2024, uitlegt. Het duurde slechts twaalf dagen vanaf de opening van de deelnemerslijst op 1 februari, totdat de MSC Daun de tweehonderdste aanvraag had ontvangen. Noch het tijdsbestek van het evenement, noch de parkeerplaatsen van de Rally Mile in het centrum van Daun laten echter toe dat meer dan honderdvijftig historische rallyauto's deelnemen.

Bij het beoordelen van de ontvangen inzendingen is Klein bijzonder blij dat “de deelnemers ons motto 'Rallyauto's van A tot Z' serieus hebben genomen en de diversiteit hebben gerespecteerd die we wilden. Er werd duidelijk gemaakt dat we van elke rally slechts een zeer klein aantal konden accepteren. Inmiddels is het al duidelijk dat we de fans een ongekend breed aanbod aan auto’s kunnen presenteren. Daartoe behoren ook rallyauto's die nog nooit eerder in de Eifel zijn gezien."

Het programma van het grootste ‘rallymuseum op wielen’ ter wereld heeft zich bewezen en zal voor 2024 niet veel veranderen. Na de shakedown rond Bodenbach op donderdagmiddag lokt de Welcome Evening bezoekers naar de Rally Mile in Daun met interessante achtergrondgesprekken, geïllustreerd met 'bewegende beelden' van cultfilmer Helmut Deimel. De openbare keuring die vanaf vrijdagochtend vroeg in de stad plaatsvindt en de dubbele etappe Hochkelberg met de inmiddels legendarische dubbele driftbocht zullen vrijdagmiddag en -avond kenmerkend zijn. De 'Manta-Loch' is opnieuw een van de drie zaterdagetappes, met een nieuw deel van de route over minimaal twee extra kilometers.

"Met dit aanbod is er voor ieder wat wils en dankzij de steun van de stad Daun en de omliggende gemeenschappen kunnen we de deelnemers en fans opnieuw enkele hoogtepunten bieden", zegt organisatiemanager Otmar Anschütz (MSC Daun), die kijkt ernaar uit om dit grote evenement in de zomer te organiseren.

RSS News Feed