Nieuws

Nieuw serviceterrein voor de ELE Rally in bekende omgeving

Stichting ELE Rally is blij dat ruim voor het evenement op 24 en 25 mei een geschikt serviceterrein is gevonden. Waar er vorig jaar nog de service in Veghel was, keert de ELE Rally nu terug naar Veldhoven op industrieterrein Habraken, op het terrein van Wilbert Renders – Habraken 1224. Het terrein is ruim genoeg om zowel alle deelnemers aan de Rally als de Historics onder te brengen. Bovendien is de infrastructuur toereikend om ook de ADAC-Opel Electric Rally Cup een prominente plek te geven op hetzelfde terrein. Daarnaast kondigt de Stichting ELE Rally nieuwe sponsors aan, waardoor de continuïteit van Nederlands oudste nog bestaande rally gewaarborgd is. De klassementsproef Helmond keert terug in de 59e editie van de ELE Rally.

 

De afgelopen jaren had de ELE Rally grote moeite om een geschikt serviceterrein te vinden, toch een van de basisbehoeften voor een rally. Wat dat betreft is binnen de organisatie hard gewerkt om dit jaar tot een duurzame oplossing te komen, en met succes. Het nieuwe serviceterrein is vlakbij SchippersStop in Veldhoven gelegen, wat de meeste rallyfans nog wel bekend zal voorkomen uit het verleden. Ook de ADAC-Opel Electric Rally Cup zal hier onderdak vinden, waar twee jaar geleden voor deze elektrische klasse nog uitgeweken moest worden naar een andere locatie.

Stichting ELE Rally is verder verheugd aan te kunnen kondigen dat de samenwerking met Helichem ook voor deze 59e editie voortgezet zal worden. Het bedrijf, specialist in cleaners en coatings, is al decennialang sponsor van de ELE Rally. Uiteraard zal het boegbeeld van Helichem, Henk Vossen, ook dit jaar niet ontbreken in de ELE Rally. Na een kort avontuur met de Skoda Fabia Rally2 staat er nu een potente Hyundai i20 N Rally2 in de werkplaats in uiteraard de kenmerkende Helichem-kleuren. In januari debuteerde Henk Vossen met deze nieuwe bolide in de fameuze WRC Rallye Monte Carlo.

Een inmiddels vertrouwde partner is GM Products. Dit bedrijf is helemaal thuis op het gebied van infrastructuren op het gebied van energie. Eigenaar Michael Smulders is een graag geziene gast in ELE-kringen. De vraag zal zijn in welke auto hij zelf zal deelnemen, na vorig jaar toch wel erg veel lol te hebben gemaakt in een Renault Clio in plaats van een dwarse BMW die de jaren ervoor ingezet werd.

De organisatie van de ELE Rally kondigt vol trots de terugkeer van de klassementsproef ‘Helmond’ aan. Op en rond de Automotive Campus is een prachtig parcours uitgetekend; de gemeente Helmond toont zich enthousiast en KASS Gehamie zet zijn schouders onder dit project gezet en treedt als ‘gastheer’ op van deze hernieuwde aanwezigheid van de ELE Rally in het gastvrije Helmond.

Tot slot is er goed nieuws voor de rallyfans: vanaf dit jaar kunnen zij op de website van de ELE Rally toegangskaarten en alles wat nodig is voor een geslaagd rallyweekend vinden. In samenwerking met TicketView uit Helmond kunnen rallyfans zeer binnenkort hun tickets online bestellen!

Tekst: Press release
Foto's: Niek Bakker
RSS News Feed