Nieuws

Nieuws
Paul Souman zet positieve lijn door in ELE Rally
Souman zet positieve lijn door in ELE Rally

De positieve flow die rijder Paul Souman en navigator Arjen Alons al in de Belgische Sezoensrally te pakken hadden, zette het duo in de ELE rally voort.

GR Yaris Challenge opent seizoen in ELE Rally
Yaris Challenge opent seizoen in ELE Rally

Tijdens de 58e editie van de ELE Rally ging het tweede seizoen in de GR Yaris Challenge van start.

Bob de Jong wint voor vierde keer de ELE Rally
Bob de Jong wint alweer de ELE Rally

Met zijn vierde zege in de ELE Rally komt rallyrijder Bob de Jong op de tweede plaats van veel-winnaars, op gelijke hoogte met Henk Vossen en alleen rally-legende Jan van der Marel met vijf titels nog voor zich!

VDZ Racing maakt de nodige kilometers in ELE Rally
VDZ Racing maakt de nodige kilometers

Afgelopen weekend stond VDZ Racing, met Roel van der Zanden en Gijs Boom, eindelijk weer eens aan de start van een rally.

Sterk podium voor Van Deijne in ELE Rally
Sterk podium voor Van Deijne in ELE Rally

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben met een sterke tweede plaats in de 58e ELE Rally goede zaken gedaan voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap.

Klein Kromhof en Deij winnen loodzware ELE Rally
Klein Kromhof en Deij winnen ELE Rally

Maar liefst 11 Renault Clio’s verschenen aan de start van de tweede ronde van de Motul Clio Rally Trophy, de ELE Rally rondom Son.

Biesheuvel wint ELE Historic Rally
Biesheuvel wint ELE Historic Rally

Met een hagelnieuwe bolide werden Antoine Biesheuvel en Saskia Bleijenberg de winnaars van de 5e ELE Historic Rally.

De Jong wint zonovergoten ELE Rally
Bob de Jong aan kop in de 58e ELE Rally
Op naar de thuisrally.
Dwars in de ELE Rally.
e Jong en e Wild hebben zin in ELE Rally
Vol deelnemersveld in 58e ELE Rally
De ELE klassementsproeven belicht
Souman haalt doelstelling in Sezoensrally
1 / 8

Maxime Potty domineert de Sezoensrally

Ook in de zesde wedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship stond er geen maat op Maxime Potty en Renaud Herman. Na winst in de South Belgian Rally, de TAC Rally en de Rally van Wallonië behaalden ze al hun vierde overwinning van het seizoen op zes wedstrijden. De 23-jarige Citroën-rijder neemt daarmee een serieuze optie op een eerste Belgische titel.

Nochtans begon Maxime Potty niet als favoriet aan de wedstrijd, want… zijn navigator arriveerde pas enkele uren voor de start in Bocholt. “Renaud had een seminarie in het buitenland. We hadden een derogatie om vorig weekend onze nota’s te maken, maar op de shakedown zat Renaud niet naast me. Om middernacht is Renaud vrijdagnacht in Keulen geland, zodat we net op tijd klaar waren voor de start.”

In de wedstrijd was Vincent Verschueren even een bedreiging, tot de Skoda-rijder op de vierde proef van de baan ging. Vanaf dat moment controleerde Maxime Potty de wedstrijd om uiteindelijk met 14″ voorsprong te winnen op Jos Verstappen. 

“We hebben nooit overdreven risico’s genomen, maar ik moest wel mijn eigen tempo blijven rijden om Jos en Niels Reynvoet op afstand te houden. Op de laatste proeven was het heel moeilijk, want ik wilde niet het risico nemen lek te rijden, maar veel marge had ik niet om het gas te lossen… Het is weer gelukt!” Maxime Potty beleeft een schitterend seizoen en lijkt nu goed op weg naar de Belgische titel.

Jos Verstappen, die voor de eerste keer aan de start stond, bekroonde een sterke rally met een tweede plaats. “Het verschil was het gebrek aan parcourskennis. Ik wist wat ik kon verwachten op de kiezel, maar dat het asfalt er zo vuil en vol grind bij zou liggen, dat kon ik niet inschatten. Daar had ik in de openingsronde veel moeite mee. In de tweede ronde wist ik dat ik moest anticiperen om onderstuur te vermijden en vroeger op het gas te gaan. Vanaf dat moment draaide ik snelste tijden,” vertelde Verstappen.

Niels Reynvoet werd knap derde met zijn Citroën C3 Rally2. Een opsteker nadat hij in Namen in extremis een podiumplaats verspeelde door een afgebroken wiel. “Dit doet deugd. We beslisten pas op het laatste moment om de Sezoensrally te rijden om ritme op te doen voor Ieper. We hadden meteen een goed ritme, al maakte ik twee foutjes in de openingsronde. Zonder dat tijdverlies, zat een tweede plaats er zeker in.”

Charles Munster, voor de gelegenheid genavigeerd door de jarige Ward Hanssens, klokte op de vierde plaats af. Knap van de 21-jarige. “In de eerste ronde heb ik geen risico’s genomen, maar daarna hebben we onze draai gevonden en waren de tijden echt goed. Ik ben heel tevreden,” vertelde Munster. De vijfde plaats ging naar John Wartique, die het onverhard in Noord-Limburg ontdekte. Hij klopte Bastien Rouard, die lang op weg leek naar een podiumplaats, tot de Hyundai kampte met een gebroken riem van de alternator, waardoor hij anderhalve proef zonder stuurbekrachtiging moest afwerken. Rouard strandde op de 6de plaats, voor Thibaud Mazuin, Kurt Boone en Franky Boulat, de winnaar van de M-Cup.

Tekst: PR BRC
Foto's: Niek Bakker
RSS News Feed