Nieuws

Gemotiveerde Eduard Eertink met GR Yaris in thuisrally

De Wierdense IT-ondernemer en rallyrijder Eduard Eertink staat dit weekeinde weer aan de start van zijn thuisrally, de Eurol Hellendoorn Rally. Na een experiment met een VW Polo R5 in de vorige editie kiest Eertink nu voor een Toyota GR Yaris, eveneens uit de stallen van Hans Weijs Motorsport. In de Vechtdal Rally eerder dit jaar deed Eduard Eertink zijn eerste positieve ervaring met deze pur sang sportauto en besloot hij ook in de sterk bezette Eurol Hellendoorn Rally met de GR Yaris te starten.

Er staan maar liefst 90 deelnemers aan de start van de rally en nog eens 35 in de Historische klasse. Eduard Eertink en navigator Bart van Heun uit Nijverdal rijden met startnummer 34 te midden van de andere 5 deelnemers aan de GR Yaris Challenge. Het Servicepark is dit jaar bij het Avonturenpark Hellendoorn. Vrijdagavond zijn de klassementsproeven te vinden in de hoek Hellendoorn, Den Ham en Daarle, zaterdagochtend rond Holten en Markelo en zaterdagmiddag in de omgeving van Wierden, Hellendoorn en Hoge Hexel.

Voor Eduard Eertink, die al sinds 2005 aan rally’s deelneemt is Hellendoorn een geweldige uitdaging: “De proeven zijn fantastisch, het deelnemersveld ongelooflijk sterk en de ambiance groots,” aldus de 45-jarige Eertink, die in 2005 debuteerde aan het stuur van een Opel Astra, waarna hij overschakelde op de Chevrolet Kalos in cup-uitvoering. Na 2007 laste hij vanwege drukke werkzaamheden bij bet opzetten van zijn eigen IT-onderneming een pauze in van zo’n 10 jaar, voordat hij in 2017 gegrepen werd door de Peugeot 206 Rally Cup! Daarin vond hij het plezier en de ontspanning van de rallysport. Vorig jaar in de Eurol-Hellendoorn Rally was het moment daar om een flinke stap te zetten en met de VW Polo R5 van Hans Weijs Motorsport (HWM) debuteerde hij in de eredivisie van de Nederlandse rallysport.

De Toyota GR Yaris waarover de equipe Eertink/van Heun kan beschikken heeft standaard 265 pk en vierwielaandrijving. “De Yaris is een krachtige auto waarmee een positie bij de eerste 20 deelnemers mogelijk moet zijn, ondanks het sterke startveld met de Franse toprijder Lafebvre en andere Nederlandse toppers waaronder Jos Verstappen,” aldus een enthousiaste Eduard Eertink. “Maar ik wil vooral genieten van deze mooie rally in mijn achtertuin.” 

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed