Nieuws

Julius Tannert wint ADAC Rallye Erzgebirge

Zwickauer Julius Tanner domineert duidelijk de 58e ADAC Rallye Erzgebirge. Een lokale held, Sepp Wiegand, wint ook het DRM2-klassement. Talrijke toeschouwers beleven twee dagen lang rallyrijden op topniveau.

Vorig jaar was hij negen tienden van een seconde verwijderd van de eerste plaats, dit keer liet Julius Tannert niets aan het toeval over. De 32-jarige won met gemak de 58e ADAC Rallye Erzgebirge en vierde een indrukwekkende overwinning bij de start van het Duitse Rallykampioenschap tijdens zijn thuisrace. "Het is ongeloofelijk. Als kleine jongen keek ik hier naar de etappes en nu zit ik zelf in de auto en win ik mijn thuisrally. En dat voor zoveel enthousiaste toeschouwers”, verheugde de inwoner van Zwickau zich na zijn succes.

Julius Tannert begon zaterdag samen met bijrijder Frank Christian als kopman aan de laatste 108 kilometer in de Skoda Fabia RS Rallye2. Het duo domineerde de wedstrijd vanaf de eerste minuut, won zes van de acht klassementsproeven en zegevierde uiteindelijk met een voorsprong van 26,7 seconden. “De laatste klassementsproeven waren extreem moeilijk. Als leider wil je geen fouten maken, maar ook niet te ontspannen rijden, want zo kunnen onvoorzichtige fouten erin sluipen. Daarom bleven we pushen tot het einde en dat was het juiste om te doen. En laten we nu een biertje drinken," verduidelijkte Tannert.

De verslagen concurrentie erkende zonder tegenzin de prestatie van de lokale held. “Dat was echt een sterke prestatie van Julius. Daarom hebben we niet geprobeerd om hem in zijn thuisland te verslaan. De tweede plaats in deze moeilijke tests en veeleisende omstandigheden is erg goed. Mijn tijd komt wel”, beloofde merkcollega Marijan Griebel, die samen met bijrijder Tobias Braun als tweede eindigde. De huidige Duitse kampioenen Philip Geipel en Katrin Becker (Skoda Fabia Rally 2 Evo) behaalden de derde plaats op het podium. De 36-jarige uit Plauen: “We hebben het gevecht tegen de klok eerder gewonnen door ons defecte voertuig bij de start van de rally weer in elkaar te krijgen. Daarom voelt de derde plaats als een overwinning, vooral omdat we 30 seconden na een slip verloren. De toeschouwers waren weer fantastisch. De emoties hier in het Ertsgebergte zijn onbeschrijfelijk en dat motiveert ons nog meer.” De teams van Riedemann/Otterbach (Hyundai i20 N Rally 2) en Satorius/Ostlender (Ford Fiesta Rally2), die als vierde en vijfde eindigden met een achterstand van respectievelijk ruim een ​​en twee minuten, waren kansloos.

Tekst en foto's: PR DRM
RSS News Feed