Nieuws

Belangrijke punten voor Paul Souman in lastige Hellendoorn Rally

Afgelopen vrijdag en zaterdag werd de Hellendoorn Rally verreden. Het serviceterrein was dit jaar gevestigd op het parkeerterrein van Avonturenpark Hellendoorn en in de omgeving werden 16 klassementsproeven afgewerkt. Paul Souman en Arjen Alons gingen het, net als ruim 90 andere equipes, het avontuur aan.

Het grote startveld, met gekende namen als Jos Verstappen en Stephane Levebvre, trok een enorm groot aantal toeschouwers. Zij trotseerden, net als de deelnemers, de grote hoeveelheden regenwater die tijdens de verschillende buien naar beneden kwam.

In de Peugeot 208 Rally4 begonnen Paul en Arjen de vrijdagavond voorzichtig. Op de zachte banden wilden de mannen geen risico nemen op het natte en vooral ook gladde (onverharde) wegdek. “Op de vrijdagavond was het overleven ons grootste doel,” verklaart Paul later. “We hadden gekozen voor de zachte banden en dat bleek niet de beste keuze. We wilden geen verder risico nemen. Op de zesde plaats in de klasse RC4 hebben we de best wel lastige vrijdagavond afgesloten. Niet alleen speelde het regen ons parten, op sommige plekken werden we ook verblind door de reflecties van onze verlichting op de borden langs de weg.”

Op zaterdag ging het beter. In de eerste boucle van twee proeven werd opnieuw de zachte band gebruikt. Omdat de weersomstandigheden zo wisselvallig waren werd in de volgende boucles besloten om de zachte band achter te gebruiken en de regenband voor te monteren. “Dat ging een heel stuk beter,” legt Paul deze keuze toe. “We kregen zo meer vertrouwen en konden zo opklimmen naar de vierde plaats in de klasse.” Een foutje in een van de laatste proeven heeft het de equipe veel tijd gekost. “Dat tijdsverlies heeft ons de derde plaats in de klasse gekost. Desondanks kijken we tevreden terug. Het waren mooie proeven en het uiteindelijke resultaat is zeker niet slecht.”

Met de punten die in de Hellendoorn Rally werden vergaart, staat het team nu op een tweede plek in de klasse in het Nederlands Rally Kampioenschap. “We staan vijf punten achter de nummer één. In de Twente Rally staat de equipe opnieuw aan de start. “In deze laatste wedstrijd van het jaar zouden we een gooi kunnen doen naar de winst in de klasse,” aldus Paul. “We moeten nog wel werken aan het verbeteren van onze rempunten. Daar valt nog winst te halen. De auto zelf is gewoon erg goed en leverde geen problemen op in Hellendoorn. Al met al hebben we een goede kans in Hengelo om Nederlands Rally Kampioen in de klasse RC4 te worden.

Foto's: Niek Bakker
RSS News Feed