Nieuws

Lekke banden zorgen voor oponthoud Sainz

De 10de etappe was een rondkoers van Al-Ula naar Al-Ula, maar was zeker geen rondje om de kerk. Scherpe stenen zorgden voor veel lekke banden en ook klassementsleider Carlos Sainz kreeg hier mee te maken. Guerlain Chicherit ging het beste om met de omstandigheden en won de 10de etappe met de Overdrive Toyota. De Zuid-Afrikaan Baragwanath werd 2de met de Century buggy. Benediktes Vanagas werd 3de. Zowel Sainz als Loeb finishte niet in de top 10.

Ekstrom staat wielen af
Carlos Sainz had een zware dag vandaag met de Audi RS Q E-tron. De scherpe stenen op de route zorgden voor veel lekke banden en uiteindelijk had de Spanjaard geen reservewielen meer over. Sainz moest wachten op teamgenoot Matthias Ekstrom die 3 wielen afstond aan de klassementsleider. Sainz kon weer verder, maar verloor veel tijd. Ekstrom moest wachten op assistentie voordat ook hij weer verder kon. 

Loeb profiteert niet maximaal
Het tijdverlies van Sainz was koren op de molen voor Sebastien Loeb die met zijn Prodrive Hunter op jacht is naar de Audi van Sainz, maar ook Loeb had geen goede dag. De Fransman verloor veel tijd en kon niet profiteren van de pech bij zijn concurrent. Loeb was sneller dan Sainz, maar maakte uiteindelijk maar 7 minuten goed terwijl hij hier goede zaken had kunnen doe nvoor het klassement. Met nog 2 etappes te gaan blijft het spannend aan kop.

Chicherit wint de etappe
Guerlain Chicherit had een dag met minder problemen en was, op een wp na, de snelste vandaag. Chicherit stuurde zijn Overdrive Toyota naar een mooie dagzege en wist de Zuid Afrikaan Brian Baragwanath achter zich te houden. een 2de plaats is een mooie prestatie van Baragwanath met de tweewiel aangedreven Century Buggy. Vanagas werd 3de nadat de sterk rijdende Italiaan Amos vlak voor de streep wat tijd verloor. 

Nederlanders
Tim en Tom Coronel reden een prima etappe en kwamen steeds zo rond de 30ste plaats door, maar tussen WP 6 en WP7 ging het mis voor de tweeling. Een afgebroken wiel zorgde voor veel tijdverlies doordat ze moesten wachten op assistentie. Coronel kwam binnen op een 53ste plaats op bijna 4 uur achterstand. Maik Willems was de snelste Nederlander op een 44ste plaats.

Foto's: Audi Sport
RSS News Feed