Nieuws

SS11: Anja van Loon telt kilometers af

De voorlaatste etappe van de Dakar Rally is een lange en taaie dag voor Anja van Loon, Floor Maten en Marije van Ettekoven. Het terrein was afwisselend, maar het grootste gedeelte van de dag was het stuiteren over paden. Onderweg reden de dames lek, maar lukte het om de band binnen 10 minuten te vervangen. Zij kijken uit naar de laatste etappe.

“Het was een kwestie van iedere kilometer aftellen naar het eind van deze dag,” vertelt Anja. “We hadden onderweg wel wat kleine duintjes en zand, maar het was toch vooral weer stuiteren vandaag. Op een van die smalle stenige passages klapte de rechterachterband. Die hadden we binnen 10 minuten vervangen met z’n drieën, dus dat ging goed.”

De dames finishten in het donker. “Het laatste stuk was in het donker, maar vooral door smalle, stoffige canyons. We zaten echt samen te kijken om het goede pad te vinden en dat ging goed. We kijken nu wel uit naar het finishpodium morgen, maar tegelijk is de tijd voorbij gevlogen. Morgen gaan we er nog even goed voor zitten.”

Die laatste etappe is een loop rondom Yanbu. De proef van 174 kilometer bevat zand als stenen en het is dus opletten tot de laatste meter.

Tekst en foto's: Van Loon Racing
RSS News Feed