Nieuws

Carlos Sainz wint Dakar 2024

Carlos Sainz heeft Dakar 2024 op zijn naam geschreven. De Spanjaard kon met zijn Audi RS Q E-Tron rustig aan doen en kwam als 10de over de streep van de 12de etappe, maar had voldoende voorsprong om de titel te pakken. De Belg Guillaume de Mevius werd 2de in het klassement met de Overdrive Toyota en Sebastien Loeb moest genoegen nemen met de 3de plaats algemeen.

De strijd voor de overwinning was lang spannend, maar door de pech voor Sebastien Loeb tijdens de 11de etappe werd deze gisteren al beslist. Met een voorsprong van bijna anderhalf uur op de Mevius had Sainz weinig meer te vrezen en kon op zijn gemak naar de finish van de etappe rijden. Sebastien Loeb daarentegen wilde nog wat goedmaken, na de dramatische 11de etappe waardoor hij terugviel naar de 3de plaats algemeen, en ging er goed voor zitten. Zijn achterstand op de Mevius was maar 10 minuten en de Fransman deed er alles aan om de 2de plaats in het klassement terug te pakken. Loeb won de 12de etappe en pakte zo zijn 5de dagzege, maar het was niet genoeg om de sterk rijdende de Mevius van plaats 2 af te houden. 

Guillaume de Mevius verdedigde zijn 2de plaats met verve en pakt bij zijn debuut bij de auto's een mooie 2de plaats tijdens etappe 12 en werd 2de algemeen. Vaidotas Zala kende een goede dag en werd 3de met de X-Raid Mini. Zala reed niet meer voor het klassement, maat zorgde zo toch nog voor een goed resultaat. Guerlain Chicherit sloot zijn sterke week af met een 4de plaats in de etappe met de Toyota en werd 4de algemeen. 

Foto's: Audi Sport
RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [204]
Carlos Sainz 15:18,0
Lucas Cruz
Audi Rs Q E-Tron E2
3 [203]
Sébastien Loeb +1:29:12,0
Fabian Lurquin
Prodrive Hunter
4 [211]
Guerlain Chicherit +1:35:59,0
Alexandre Winocq
Toyota Hilux Overdrive
5 [208]
M. Prokop +2:16:43,0
Viktor Chytka
Ford Raptor RS Cross Country
Klik hier voor alle resultaten