Nieuws

Loeb ziet kans op titel vergaan in voorlaatste etappe

Guerlain Chicherit heeft ook de 11de etappe van Al Ula naar Yanbu op zijn naam geschreven. De Fransman reed zijn Overdrive Racing Toyota aan het einde van de etappe naar de snelste tijd. Teamgenoot Guillaume de Mevius werd knap 2de net voor de Audi van Carlos Sainz. Sebastien Loeb reed beschadigde de ophanging van zijn Prodrive Hunter en verloor veel tijd en daarmee ook de kans op de titel. 

Carlos Sainz was het snelste weg en reed een sterke etappe. Aan het begin van de etappe kwam de Spanjaard elke keer als snelste langs de waypoints. Sebastien Loeb kon volgen, maar al snel kwam het bericht dat de Prodrive Hunter een probleen had. Loeb schijnt een grote sprong gemaakt te hebben met een harde landing waardoor zijn ophanging afbrak. Even leek het of hij uit de rally zou zijn, maar hulp van het YunXiang team, die met een klanten auto van Prodrive rijden, leek de oplossing. Loeb ging weer onderweg, maar het leed was al geleden. De achterstand op de winnaar was al bijna anderhalf uur en de strijd om de titel was voorbij. 

Carlos Sainz was de snelste op de proef, maar liet aan het eind toch wat tijd liggen. Guerlain Chicherit profiteerde en kwman als snelste over de streep en pakte zijn 2de dagzege op rij. Guillaume de Mevius reed sterk en werd 2de op 5 en een halve minuut, maar zijn concurrent in het klassement, Lucas Moraes, verloor bijna 40 minuten vandaag zodat de snelle Belg een plaatsje opschoof in het klassement. Toen Loeb eenmaal over de finish kwam bleek dat de Mevious nog een plekje pakte en nu 2de staat in het algemeen klassement. De Mevius heeft met nog 1 etappe te gaan 10 minuten voorsprong op Loeb, die morgen aan de bak moet.

Het klassement is zo goed als bekeken. Sainz heef teen voorsprong op de Mevius van net geen anderhalf uur, dus als er niets ernstigs gebeurd wint Sainz met Audi Dakar 2024, maar de etappe van morgen is geen formaliteit. Er moe tnog serioeus gereden worden en een ongeluk zit in een klein hoekje. 

Nederlanders
Tim en Tom Coronel reden, na de pech van gisteren een prima etappe en finishte als 30ste vandaag. Na het tijdverlies van gisteren vanwege een afgebroken wiel vallen ze iets terug in het algemeen klassement, maar belangrijker is dat ze nog rijden en het einde van de Dakar dichterbij komt. Maik Willems en Rob van Pelt kwamen als 38ste over de streep en ook zij zijn hard onderweg om Dakar 2024 uit te rijden. In het klassement zijn Tim en Tom Coronel nog steeds de snelste Nederlanders op een 24ste plaats. Maik Willens vinde nwe terug op een 31ste plaats overall. 

 

RSS News Feed