Nieuws

Peterhansel op weg naar 14de overwinning

Stephane Peterhansel is na etappe 10 en 11 hard op weg naar zijn 14de Dakar overwinning. De Fransman rijdt tot nu toe een foutloze rally ondanks en wist nog maar 1 etappe te winnen met de X-Raid Mini. De strijd tussen Peterhansel en Nasser Al-Attiyah was spannend, maar lijkt nu toch echt we lin het voordeel van de Fransman beslist te gaan worden. Er kan nog van alles gebeuren tijdens de laatste etappe, maar de achterstand van 15 minuten lijkt teveel om goed te maken voor Al_Attiyah.

Net zoals tijdens de 10de etappe was Nasser Al-Attiyah met zijn Totyota HI-lux sneller dan Peterhansel, maar de tijd die hij goedmaakte was steeds maar marginaal. Peterhansel leek vandag lange tijd op de winst af te stevenen, maar tegen het einde van de etappe moest hij toch bijna 2 minuten toegeven. Al-Attiyah won de 11de etappe en moet hopen op problemen voor Peterhansel morgen wil hij nog kans maken op de overwinning.

Achter de twee leiders in het klasement was het Carlos Sainz die een derde plaats pakte met de X-Raid Mini. Sainz kende een lastig begin van de Dakar, maar laat zo nu en dan wel zien dat hij zeker mee kan doen voor het podium. De achterstand op de nummers 1 en 2 in het klassement is te groot om nog een kans te maken op de overwinning, maar een 3de plaats voor Sainz is wel zeker. Veel verrassingen waren er niet in de top 10 vandaag en het lijkt er wel op dat de top 5 algemeen wel vast staat. Daarachter zijn er nog equipes die een plaatsje kunnen goedmaken. 

De laatste etappe van Dakar 2021 is zeker geen gemakkelijke ondanks de relatief korte proef van 200 kilometer. De deelnemers moeten nog een aantal duinen trotseren waar je alsnog veel tijd kunt verliezen. 

 

RSS News Feed