Nieuws

40ste etappe overwinning voor Al-Attiyah

De 8ste etappe van Dakar 2021 was het 2de gedeelte van de marathon-etappe. Na een nacht zonder service en zelf sleutelen moesten de equipes vandaag weer aan de bak. De strijd aan kop is na 8 etappes nog steeds spannend. Stephane Peterhansel leidt nog steeds met de X-Raid Mini JCW, maar het was Nasser Al-Attiyah die deze etappe op zijn naam schreef. De overwinning was een mijlpaal voor de man uit Qatar want het was zijn 40ste etappe overwinning uit zijn carriere.

Aan kop van het veld blijft het spannend. Nasser Al-Attiyah won de etappe met de Toyota Gazoo Racing HIlux en maakte iets meer dan 3 minuten goed op zijn rivaal Peterhansel die een iets mindere dag had en als 3de over de streep kwam. X-Raid Mini teamgenoor Carlos Sainz werd 2de, maar heeft in het algemeen klassement een te grote achterstand opgelopen om nog mee te doen voor de winst, maar in de zwaarste rally ter Wereld weet je het maar nooit. Sebastien Loeb hield het op de 8ste etappe voor gezien. Na een zware 7de etappe kreeg Loeb oop op etappe 8 veel problemen en besloot van de proef af te gaan en naar het bivak te rijden. Eenmaal in het bivak aangekomen gaf hij op.

Achter de 3 koplopers waren het de beide Peugeots die een prima etappe reden. Sheikh al Qassimi werd 4de met de Peugeot en teamgenoot Cyril Despres volgde op 5 seconden. Al Qassimi staat op een mooie 6de plaats overall in het klassement na 8 etappes. 

Tim en Tom Coronel make neen prima Dakar mee dit jaar. The Beast lijkt sterker dan ooit al komen ze we lwat snelheid tekort, maar de bekeken manier waarop ze deze dakar rijden brengt hun veel. Weinig problemen en continu aan de finish komen zorgt ervoor dat de tweelingbroers op een nette 27ste plaats binnenkwamen en ook in het algemeen klassement staan de Nederlanders op een keurige 27ste plaats.

RSS News Feed