Nieuws

Beste Dakar ooit voor Tim en Tom Coronel

QIDDIYA – Na twee weken afzien konden de gebroeders Coronel elkaar op vrijdag juichend in de armen vallen: de Dakar-missie van 2020 is volbracht. En dat niet alleen: het duo bereikte met de 27e plaats in de eindrangschikking het beste resultaat ooit.

De voorbereidingen op de Dakar Rally 2020 begonnen al in het vroege voorjaar van 2019. Tom Coronel had zoals gebruikelijk weer een flinke lijst met verbeterpunten. Broer Tim ging daar samen met een enthousiast team monteurs en helpers mee aan de slag. Het resultaat mocht er zijn: de Beast 3.0. Op alle vlakken een betere versie dan de voorganger, zo bewees de praktijk. De eerste week verliep vlekkeloos, in de tweede week gooide een koprol wat roet in het eten. Dat mocht de pret niet drukken: de finish was wederom gehaald.“Het is ons weer gelukt, geweldig!”, zegt Tom met een grote lach op zijn gezicht. “Ons doel was om ergens rond de top-20 te eindigen. Dat zit er zeker in met deze Beast, dus dat geeft absoluut hoop. We hebben een paar problemen gehad maar dit was gewoon onze beste Dakar ooit. Qua resultaat, maar ook met de minste problemen. Het was jammer van de koprol want daarna begonnen er allemaal dingen omheen kuren te vertonen. Dat hoort erbij, dat foutje heeft ons een beetje pijn gedaan. Maar ik heb het weer ontzettend naar mijn zin gehad en de potentie is enorm. Op naar een nog beter resultaat.”

Tim voegt toe: “We hebben weer enorm genoten. We arriveren hier met wat minder onderdelen op de wagen maar de Beast is zo krachtig en sterk als een paard. Wat mij betreft echt Coronel-proof. Wat was het weer een mooi avontuur, ongelofelijk. Ik ben trots op het team wat ze dit jaar weer voor elkaar hebben gekregen. Op naar 2021!”

RSS News Feed