Nieuws

Carlos Sainz pakt derde Dakar titel

Carlos Sainz heeft de eerste Dakar Rally in het Midden Oosten op zijn naam geschreven. De Spanjaard wist ook op de laatste etappe Nasser Al-Attiyah mey de Toyota Hilux achter zich te houden en won zo zijn derde Dakar uit zijn carriere. Al-Attiyah werd 2de op ruim 6 minuten, maar won wel de 12de etappe. Stephane Peterhansel moest genoegen nemen met een 3de plaats overall.

Twaalf zware etappes stonden de deelnemers te wachten toen de Dakar Rally 2020 op 5 januari van start ging in Saudi Arabie. Een nieuw continent waar niemand eigenlijk van wist wat ze te wachten stond. Het bleek een mooie Dakar te worden met veel zand, duinen en stenen. Die stenen waren vooral tijdens de eerste dagen een scherprechter in de rally. Vooral de Toyota's kampten met veel lekke banden en daar profiteerde de Mini Buggy's een beetje van. 

Carlos Sainz begon de Dakar Rally goed en verloor op de 2de etappe wat tijd, maar vanaf de 3de etappe pakte hij de eerste plaats in het klassement en gaf deze niet meer uit handen. Nasser Al-Attiyah gaf alles, maar kon de Mini Buggy's niet bijhouden op de snelle en listige pistes. De man uit Qatar was bekend met het terrein, maar kon daar niet zijn voordeel mee doen. Het werd een strijd tussen drie Dakar grootheden. Sainz, Al-Attiyah en Peterhansel. De beide Mini'coureurs wisten de nodige etappe overwinningen te halen en tot grote frustratie van Al-Attiyah bleven deze voor hem uit. Tijdens de 2de week leek de koppositie van Sainz in gevaar te komen toen hij veel tijd verloor en Al-Attiyah tot op 24 seconden naderde, maar een navigatiefout zorgde ervoor dat de man uit Qatar zijn kansen vergooide. Sainz reed de laatste etappes keurig uit en reed vrij onbedreigd naar de zege. Al-Attiyah won de laatste, ingekorte etape, maar kwam ruim 6 minuten te kort. Peterhansel gaf zich op de laatste etappe gewonnen en vormde geen bedreiging meer voor Al-Attiyah's tweede plaats. 

RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [305]
Carlos Sainz 18:59:17,0
Lucas Cruz
Mini John Cooper Works Buggy
2 [300]
N. Al-Attiyah +6:21,0
M. Baumel
Toyota Hilux
3 [302]
Stephane Peterhansel +9:58,0
Andrea Peterhansel
Mini John Cooper Works Buggy
4 [309]
Y. al Rajhi +49:10,0
Konstantin Zhiltsov
Toyota Hilux
5 [304]
Giniel de Villiers +1:7:09,0
Alex Haro Bravo
Toyota Hilux
Klik hier voor alle resultaten