Nieuws

Team Van de Laar verdedigt veertiende plaats

Slechts negen minuten is het verschil tussen de veertiende en de vijftiende plaats in het truckklassement van de Dakar Rally 2020. Met nog één dag van 170 km te gaan is die veertiende plaats nog in handen van het team van Fried van de Laar Racing. “Het zal krap worden om Albert Llovera (Team De Rooy) achter ons te houden”, weet Jan van de Laar. “Maar we gaan er wel alles aan doen.”

In de elfde etappe, terug naar Haradh, reed Team Van de Laar de achttiende tijd. De duinen in de 379 km lange proef waren even pittig als prachtig. “Het was supervet”, vond Jan van de Laar. “Puur genieten, van begin tot eind. Lange halen naar boven, ruige duinpannetjes: het was heerlijk.”

Een paar keer moest Van de Laar opnieuw aanzetten, een paar keer dreigde hij eventjes vast te komen, maar uiteindelijk ging het allemaal goed. Ook de DAF hield zich voorbeeldig. “Het is een geslaagde dag als we niet hoeven uit te stappen”, zei Ben van de Laar. “In de eerste week hebben we wat trammelant gehad, maar na de rustdag was het probleemloos. Het truckje heeft het uitstekend gedaan in de duinen.”

Nu is het zaak dat ook op de laatste dag vol te houden, met de veertiende plaats in het geding. “Vooraf hadden we opgeschreven waar we op hoopten”, vertelde Jan van de Laar. “Dat hebben we met de vijftiende plaats ruimschoots gehaald. Maar de veertiende plaats zou toch wel net ietsje lekkerder zijn. Dus die gaan we proberen te verdedigen morgen, met ons DAF’ke tegen een Iveco-torpedo.”

De slotetappe is ingekort tot 170 km, omdat er gewerkt wordt aan pijpleidingen op het traject. De organisatie heeft wel al gezegd dat het resterende deel moeilijk zat is, vooral qua navigatie. “Maar dat hebben ze al vaker gezegd en tot nu toe hebben we er geen last mee gehad”, grinnikte navigator Ben.

Tekst: Press release
Foto's: Rally Maniacs
RSS News Feed