Nieuws

Twee Riwald trucks in de top tien

"Pfoe we zijn uit de proef!", dat was de eerste reactie van Pascal de Baar als we hem spreken. Ze hebben blijkbaar écht alles moeten geven om aan de finish te komen. Pascal: "Op 50 km brak de cabine linksvoor compleet van het chassis, hij was helemaal doorgescheurd. Maar goed, voor stoppen is geen tijd, dus besloten we gas te houden tot aan de neutralisatie.

Daar konden we kijken wat er precies aan de hand was. We kwamen er al snel achter dat we er niets aan konden repareren en besloten zo safe mogelijk door te rijden, maar niet op eieren te rijden. Het werd een gevalletje 'billen samenknijpen en zien waar het schip strandt'. Maar gelukkig: de truck heeft zich goed gehouden en we hebben zelfs de laatste 60 kilometer nog gestreden met een MAZ, waar we uiteindelijk 1 minuut op moesten toegeven. Al met al een behoorlijk pittig tweede deel van de marathonetappe, we zijn tevreden met een top-tien notering voor vandaag!"

Rob Buursen: "Vandaag was het weer eens een échte duinen-proef. Vanaf het begin kregen we hoge mooie duinen voor onze kiezen met weer heel wat verraderlijke stukken. Uiteraard stonden we vanaf de start weer oog in oog met de Kamazzen, maar na een jump ging onze hoofdstroom uit, waardoor we de truck weer opnieuw moesten opstarten. Dat kostte ons helaas net teveel tijd om de aansluiting te vinden.
Op zo'n 100 kilometer voor de finish viel het vermogen compleet weg waardoor we besloten geen risico's te nemen en de laatste kilometer op een max van 100 km/u te rijden".

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed