Nieuws

Tijdverlies voor van Loon op voorlaatste etappe

Erik van Loon en Sébastien Delaunay starten het tweede gedeelte van de marathonetappe met een te lage bandenspanning. In het laatste gedeelte worden zij aangereden door de Mini van Terranova, nadat de auto niet wil starten. Na een spoedreparatie aan de Toyota Hilux kunnen zij verder en komen met 47 minuten tijdsverlies aan de finish. Desondanks is Van Loon wel tevreden.

“Poe, wat een dag. We begonnen als zevende en hadden te zachte banden. Het eerste stuk was ongeveer tachtig kilometer duinen, geweldig! Daar verliezen we onnodig tijd, dat is wel jammer. Aan het eind werd ik ingehaald door Han Wei, hij reed samen met Terranova. Terranova bleef achter mij hangen en toen miste ik een afstapje. Daardoor sloeg de motor af, maar die wilde niet starten. Daarna dook Terranova er vol achterin. Sébastien kreeg de auto weer aan de praat met een schroevendraaier, maar wat Terranova doet kost ons 25 minuten en het was onnodig. Dus eigenlijk rijden we weer een top-tien-tijd, ondanks die verkeerde bandenspanning, daarmee zijn we gewoon tevreden. Morgen de laatste dag hier, dat zal toch wel weer een lange dag worden,” aldus Van Loon.

De laatste etappe van Dakar 2020 gaat van Haradh naar Al Qiddiyah, net buiten Riyad. De proef is 374 kilometer lang. Voor het finishpodium is nog een korte demonstratie proef van een paar kilometer. De eerste auto start om 8:20 (6:20 NL tijd), de podiumceremonie begint om 13:00 (11:00 NL tijd) en duurt tot 21:00 (19:00 NL tijd).

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed