Nieuws

Van Loon is blij met finish in Dakar 2020

De laatste etappe zit erop! Erik van Loon en Sébastien Delaunay eindigen de rally met de 13e tijd op 7 minuten van Al Attiyah, ondanks een klapband. Sainz wint de rally, Van Loon wordt 26e. In de tweede week laten Van Loon en Delaunay hun potentie zien, ze zijn blij dat ze aan de finish zijn.

“Het was een zware Dakar,” vertelt Van Loon. “Vooral omdat de gemiddelde snelheid heel erg hoog lag. Dan moet je heel erg goed opletten. In de eerste week hebben we pech gehad, maar in de tweede week laten we zien dat we in de top tien thuishoren met een aantal goede resultaten. Dus qua rijden ben ik tevreden, ook de samenwerking in de auto met Sébastien was goed. Wat dat betreft ben ik tevreden, maar vooral blij dat we zijn gefinisht.”

Van Loon is zeer te spreken over de organisatie van de rally in Saoedi-Arabië. “Qua organisatie, proeven en bivakken hebben we dit jaar weinig gedoe gehad. Dat was in Zuid-Amerika wel eens anders. De mensen hier zijn heel vriendelijk en het landschap is geweldig. Voor de eerste editie is het zeer geslaagd, naar mijn mening. De Dakar heeft hier veel potentie.”

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed