Nieuws

Bob de Jong met Erik de Wild aan de start in Twente

Met zijn recente klinkende overwinning in de ELE Rally is voor regerend Nederlands kampioen Bob de Jong de titelstrijd toch een doel geworden in dit vreemde rallyseizoen, dat pas in juli in gang werd geschoten met de GTC Rally, die ook al een prooi werd voor de Hyundai-rijder. Met twee overwinningen en een tweede plaats staat de 35-jarige coureur er goed voor, maar moet hij in de twee resterende wedstrijden wel finishen en het liefst op een van de ereplaatsen. In de ELE Rally nam De Jong afscheid van zijn jarenlange trouwe navigator Bjorn Degandt; in de Twente Rally op zondag 31 oktober neemt de ervaren Erik de Wild plaats op de hot seat in de Hyundai i20 R5.

In oktober 2017 reed Bob de Jong voor het eerst met de Hyundai i20 R5; dat was in de CONRAD-Twente Rally. Nu vier jaar later en als regerend Nederlands Rallykampioen staat hij op zondag 31 oktober als een van de favorieten aan de start van de op een-na-laatste rally van het seizoen. De strijd in het Open Nederlands Rallykampioenschap is heftiger dan ooit, met vier aan elkaar gewaagde rallyrijders. Bob de Jong neemt het in zijn Hyundai i20 R5 op tegen twee Skoda-coureurs: Kevin van Deijne en Gert Jan Kobus en tegen Jim van den Heuvel, die in een VW Polo rijdt. Alle vier komen ze uit in de R5 klasse, met auto’s die net iets onder de in het WRC gebruikte auto’s presteren. Met nog 5 andere R5’s aan de start, waaronder de verrassende Belgische winnares van 2019 Melissa Debackere (Skoda), belooft de Twentse ronde van het Nederlands Kampioenschap op voorhand een spannende wedstrijd te worden. “Voor mij zal het vooral ook in het teken staan van de nieuwe samenwerking met navigator Erik de Wild, waar ik erg naar uitkijk,” aldus Bob de Jong, die met twee overwinningen en een tweede plaats er relatief het beste voorstaat in de titelstrijd: “maar ik moet nog wel twee goede resultaten scoren in Twente en eind november in Drenthe.”  

De 46-jarige Erik de Wild uit Dalfsen is blij met de kans die hij krijgt om met Bob de Jong te rijden: “Het kan gek lopen; een paar jaar geleden was ik als navigator van Hermen Kobus de grote concurrent van Bob en Bjorn (Degandt), en nu neem ik plaats in de hot seat. Erg verrassend, maar een leuke uitdaging.” Voor de Projectleider Interieurbouw is rallysport al twee decennia zijn grote hobby, naast mountainbiken. Zijn grootste successen behaalde Erik de Wild met Hermen Kobus, waar hij in 2017 en 2018 Nederlands kampioen werd en in 2017 de Eurol R5 Rally Challenge won. “Ondanks dat Bob en ik zeer ervaren zijn zullen we gewenningstijd nodig hebben om elkaar in rallytaal en gewoontes te leren begrijpen. Hoe sneller we dat voor elkaar krijgen hoe sneller we kunnen duelleren met de concurrentie. In Twente spelen vooral de weersomstandigheden vaak een rol, maar ik hoop en verwacht dat we na de eerste proeven al snel progressie kunnen laten zien om mee te strijden om de ereplaatsen.”

Tijdens de CONRAD-Twente Rally zal de naam van Hyundai-dealer Autogroep Twente opnieuw de voorruit van de Hyundai i20 van Bob de Jong sieren. “Wij zijn het garagebedrijf voor de regio Twente met vestigingen in Almelo, Hengelo en Enschede. Met Hyundai hebben we een sterk merk in huis dat uitblinkt qua innovatie en duurzaamheid. We steunen Nederlands rallykampioen Bob de Jong graag bij zijn deelname in onze regio!” De CONRAD-Twente Rally start zondag 31 oktober om 10:22 uur en de finish is om 17:30 uur voorzien; er staan 12 klassementsproeven op het programma over een totale lengte van 134 km. De 4 klassementsproeven Hoeve, Stepelo, Bentelo en Zeldam worden elk 3 keer verreden. Start- en finish vinden plaats in het Service Park dat is gesitueerd op het parkeerterrein van Thales in het High Tech System Park-Zuid in Hengelo.

RSS News Feed