Nieuws

Ook TAC Rally uitgesteld

Nadat afgelopen weekend de Spa Rally moest buigen voor het Corona virus is nu ook de TAC Rally (13/14 april) uitgesteld

Het COVID19 virus, beter gekend als Corona-virus, heeft de overheid ertoe verplicht om maatregelen te nemen.  Zo worden alle evenementen tot en met 3 april afgelast.

Het bestuur van de Tieltse Automobiel Club heeft hierbij beslist om ook de TAC Rally, weliswaar een week na deze periode gepland, uit te stellen en op zoek te gaan naar een andere datum. Het lijkt ons niet opportuun om de TAC Rally zo kort na deze maatregelen te laten doorgaan en daar zijn verschillende redenen voor.

HULPVERLENERS: Tijdens de rally hebben we minstens 5 noodartsen en een 20-tal verplegers en hulpverleners nodig die in deze moeilijke periode ingezet worden voor de algemene gezondheid van onze maatschappij en die dus niet extra belast moeten worden. 

MAATREGELEN: Hopelijk zorgen de genomen maatregelen voor de indijking van de uitbreiding van het virus. De kans is echter groot dat de periode zal worden verlengd. 

FINANCIEEL: We zitten als organisatie in de eindfase van de voorbereiding en om verdere onkosten te vermijden en mogelijk grotere verliezen te lijden, wachten we deze periode niet af om een beslissing te nemen. 

De Tieltse Automobiel Club is al in gesprek met de RACB, de collega’s van de SPA Rally en de promotor van het Belgisch kampioenschap om een andere datum op de kalender te kunnen bepalen.

Tekst: PR BRC
Foto's: Niek Bakker
RSS News Feed