Nieuws

Volg de Condroz Rally Live op Facebook

Met de Condroz Rally staat dit weekend de voorlaatste manche van het Kroon-Oil BRC 2021 op het programma. De 47ste editie van de klassieker langs de oevers van de Maas belooft een grandioos spektakel te worden, want de volledige Top 10 van het Kroon-Oil BRC staat aan de start. Zij nemen het op tegen tweevoudig winnaar Stéphane Lefebvre, de Fransman die voor de gelegenheid genavigeerd wordt door lokale specialist Renaud Jamoul. 

Vrijdagavond omstreeks 18h30 presenteren we op Facebook alvast enkele interviews met toppers voor de start van de wedstrijd. Ze hebben op dat moment net de shakedown achter de rug en ze zullen hun indrukken over de set-up van de wagen en de staat van het parcours met ons delen. 

Zaterdagochtend gaat de Condroz Rally van start vanaf 08h30. De wedstrijd telt 189 km tegen de chrono, verdeeld over 18 klassementsproeven (12 zaterdag, 6 zondag). Op zaterdag presenteren we vanuit de BRC Studio in Hoei vijf Live Shows van telkens een half uur op de Facebook pagina van het Kroon-Oil BRC met actiebeelden vanaf de klassementsproeven, schitterende shots van de drone en boeiende interviews bij de finish van de klassementsproef, dat allemaal geanalyseerd en besproken door onze presentatoren in de studio in Hoei.De eerste liveshow start om 9h15 en daarin volgen we de tenoren op KP 2 Villers-le-Temple - Strée, een klassieker van 11,94 km. Om 12h05 volgt de tweede Liveshow vanaf KP 4 Villers-le-Bouillet, nog een monument van de Condroz Rally. Tijdens de derde liveshow van de dag, om 13h30, polsen we de tenoren in de Media Zone naar hun wedstrijdbegin. In de namiddag trekken we opnieuw naar Villers-le-Temple - Strée (15h15), waarna we bij het vallen van de avond de laatste liveshow presenteren om 18h50) vanaf de slotproef van de dag, Hérion-Lavoir.

Op zondag zijn we vanaf 9h55 opnieuw live om de eerste klassementsproef van de dag te volgen, Ramelot, goed voor 7,83 km. Op het middaguur (12h05) brengen we interviews met de rijders vanuit de Media Zone in Hoei, waarna we de ongetwijfeld spannende finale vanaf 14h45 zullen volgen op de klassementsproef Amay-Verlaine (8,99 km), tevens de Pirelli Powerstage waar extra bonuspunten te verdienen zijn. 

Na de wedstrijd komt de Condroz Rally uitgebreid in binnen- en buitenland op televisie, te beginnen met de reportage op Sporza (Een) op zondag 7 november om 16h55, gevolgd door een korte samenvatting in Tipik 100% Sport omstreeks 18h30 op Tipik (RTBF2). Vanaf dinsdag 9 november zal de samenvatting van 24 minuten te bekijken zijn op de Facebook pagina van het Kroon-Oil BRC. Deze samenvatting zal vervolgens op tal van zenders te bekijken zijn wereldwijd, waaronder RTBF Auvio, Ziggo Sport (Nederland), Motorsport TV, Sport 10 (B), Eclips TV (B), Fox Sports, enz.

Tekst en foto's: PR BRC
RSS News Feed