Nieuws

Grégoire Munster scoort zijn tweede zege na een thriller

Een voorsprong van amper 3"6 na 163 km op snelheid! Sezoensrally 2021

Wat een finale en wat een mentale kracht van Grégoire Munster en zijn navigator Louis Louka in de 44ste Sezoensrally. De 22-jarige Hyundai-rijder hield ondanks de enorme druk in het donker stand op de maaskiezel. Na deze tweede overwinning doet Grégoire Munster ongetwijfeld een gooi naar de titel in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship.

Grégoire Munster maakte op KP Gerdingen, drie proeven voor de finish, een klein foutje en plots was de spanning terug in de wedstrijd. De Hyundai-rijder verspeelde 10" en zag zijn voorsprong krimpen tot 2"2 op Adrian Fernémont en 2"5 op Ghislain de Mevius. Je zou voor minder nerveus worden... "Ik had dat foutje nooit mogen maken. Ik miste het rempunt voor een gemaskeerde afslag rechts langs het kanaal en ik kreeg de wagen niet meteen aan de praat. Het leek een eeuwigheid te duren," doet Grégoire Munster zijn verhaal. "Daarna hebben we nog gepusht om een kleine marge te hebben op de laatste proef. Ik wist dat Adrian tot het uiterste zou gaan. Hij rijdt nog 4" van zijn achterstand weg, maar het was toch genoeg voor ons om een tweede zege te boeken. Echt, ik ben 5 jaar ouder geworden op die laatste proeven..."

Adrian Fernémont erkende dat Grégoire Munster heel sterk was. "Dit is mijn beste resultaat ooit in de Sezoensrally, een rally die me nooit lag. Ik ben tevreden over mijn wedstrijd. Ik heb alles geprobeerd op de laatste proef. Knap dat Grégoire stand heeft gehouden," vertelde Adrian, die als leider in het Kroon-Oil BRC naar de Condroz Rally trekt. 

Ghislain de Mevius werd derde op 10"5 en daar was hij niet tevreden mee. "Nee, ik heb in het donker niet hard genoeg gereden. Ik had Adrian nog terug kunnen halen. Voor het overige hebben we deze ochtend in de openingsronde de wedstrijd verloren door problemen met de pop-off valve."

Ondanks een schuiver op de laatste proef, door slecht afgestelde verstralers, werd Vincent  Verschueren toch mooi vierde. Verschueren was lange tijd mee in strijd voor een podiumplaats, maar twee kleine schuivers kostten een halve minuut en de aansluiting met de kopgroep. Na de vroege opgave van Sébastien Bedoret, die met een kapot differentieel de strijd staakte, stuurde Patrick Snijers zijn Porsche 997 GT3 naar een onverhoopte vijfde plaats.  "Ik heb zelden zo genoten van de Sezoensrally," lachte Patrick Snijers. "Op het einde van de wedstrijd werd het nog spannend, want de motor sputterde, wellicht door vuil in de benzinepomp. Maar, we zijn er geraakt." Zijn gedoodverfde concurrent in GT, Gunther Monnens, werd nog zesde, ondanks problemen met de koppeling in de slotfase en deze ochtend een losgekomen paddle van het schakelsysteem. 

Tekst: PR BRC
RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [ 4]
Gregoire Munster 1:35:09,8
Louis Louka
Hyundai I20 R5
2 [ 1]
Adrian Fernémont +0:03,6
Samuel Maillen
Škoda Fabia Rally2 evo
3 [ 2]
Ghislain de Mevius +0:10,5
Johan Jalet
Škoda Fabia Rally2 evo
4 [ 3]
Vincent Verschueren +1:29,4
Filip Cuvelier
Volkswagen Polo Gti R5
5 [ 7]
Patrick Snijers +6:29,7
Davy Thierie
Porsche 997 GT3 cup
Klik hier voor alle resultaten