Nieuws

Erik en Anja van Loon zijn tevreden met resultaat

De ELE Rally zorgt voor tevredenheid bij zowel Erik als Anja van Loon. Erik rijdt voor het eerst met de Volkswagen Polo R5 en Anja debuteert in haar thuisrally. Erik en Davy Thierie leren de auto kennen en worden zesde in het algemeen klassement. In de Motul Clio Rally Trophy worden Anja en Lisette Bakker vijfde.

“We zijn zesde geworden en ik denk dat dat ook is waar ik momenteel sta,” vertelt Erik. “Als je kijkt naar wie er voor ons staan, die zijn echt jonger dan ik en hebben meer gereden met de auto’s. Dus ik ben niet ontevreden. Mijn ogen blijven een beetje een probleem, ik zie nu 75% en dat is vooral ’s nachts lastig. Dus we hebben er het maximale uitgehaald. Het waren de eerste kilometers met de Polo, dus we hebben ook wat geprobeerd met de afstelling en we hebben hier en daar wat pech gehad.”

“Op de eerste proef reden we onze stuurstang al krom,” vertelt Van Loon. “Daarna hebben we de setup aangepast, maar dat was niet fijn. Uiteindelijk reden we de laatste proeven weer in de setup waar we begonnen en dat beviel eigenlijk heel erg goed. Een nieuwe auto is altijd wennen, maar we zaten er gewoon bij.”

Anja was zeer tevreden met haar debuut in haar thuisrally. “Het ging gewoon goed, we hebben het opgebouwd. Voor mij is het allemaal nieuw en ik wilde vooral finishen. In de cup worden we vijfde, dat is een prima resultaat. Lisette en ik hebben eigenlijk niks meegemaakt onderweg, dat is ook belangrijk. We hebben daarnaast ook veel plezier gehad en als je dan al die bekenden ziet op de service en naast de proeven, dat geeft wel een kick!”

In het algemeen klassement is Anja 27e geworden. “Dat is een mooi resultaat! We gingen als 49e van start. Mijn broertje Ben reed ook een erg goede rally en wordt tweede in de cup. Jammer dat ik hem niet heb verslagen, maar het is echt leuk om samen met je man en je broertje bezig te zijn met autosport.”

Wat de volgende rally gaat zijn voor Erik en Anja is nog niet helemaal duidelijk. “Daar moeten we nog even naar kijken. Maar we gaan zeker snel weer een leuk evenement doen samen.”

RSS News Feed