Nieuws

Hans Weijs jr. wint 57ste ELE Rally

Hans Weijs jr. en navigator Bjorn Degandt hebben de 57ste editie van de ELE Rally op hun naam geschreven. Weijs jr. wist met de Ford Fiesta R5 de concurrentie achter zich te houden en maakte geen fouten. Kevin van Deijne werd  2de met zijn fonkelnieuwe Hyundai i20 N Rally 2 op 1 minuut en 5 seconden op de leider. Jim van den Heuvel stuurde zijn Volkswagen Polo R5 naar de 3de stek. 

Het was een prima dag voor de 57ste ELE Rally rondom Eindhoven. In de ochtend waren er wat dreigende donkere wolken boven het service terrein, maar als snel kwam het zonnetje tevoorschijn en werd het een aangename dag. Hans Weijs jr. was naar Eindhoven gekomen om een gooi te doen naar de overwinning en nam meteen vanaf de eerste proef de leiding met de Ford Fiesta R5. Bob de Jong kon volgen met de Hyundai i20 R5 en had 2.5 seconde langer nodig op KP Strijpse Kampen. Op de 2de kp zete Weijs een tandje bij en liep verder uit op zijn concurrenten. De Jong verloor wat tijd en viel terug in het klassement en Gert Jan Kobus kon profiteren. Ook Kevin van Deijne kwam steeds beter in het ritme en schoof wat plekjes op naar voren. 

Op kp3 verloor ook Kobus een hoop tijd en dat zorgde ervoor dat de sterk rijdende van Deijne naar de 2de plaats in het klassement klom. Weijs jr. had na de eerste boucle van 3 proeven een voorsprong op van Deijne van 13.4 seconden en bouwde deze langzaam maar zeker verder uit. Op kp4 begonnen zowel Kobus als de Jong aan een inhaalrace en klommen langzaam weer omhoog in het klassement. Jim van den Heuvel reed ook een sterke rally en lag na 6 proeven solide op een 3de plaats, maar hoe erg ze ook hun best deden de voorsprong van van Deijne en Weijs jr. was te groot. 

Ook op de laatste kp.s gaf Weijs jr het niet weer weg en reed redelijk onbedreigd naar de overwinning. van Deijne kon niet meer aanhaken, maar het gat naar de 3de plaats was groot genoeg om zijn 2de plaats in het klassement te behouden. Jim van den Heuvel werd keurig 3de en Gert Jan Kobus vocht zich knap terug naar de 4de plaats algemeen. Bob de Jong moest genoegen nemen met plaats 5 en hield de onfortuinlijk rijdende Erik van Loon achter zich.  

Tekst en foto's: Martijn van Oort
RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [ 2]
Hans Weijs Jr. 1:18:28,7
Bjorn Degandt
Ford Fiesta Rally2
2 [ 4]
Kevin van Deijne +1:05,6
Hein Verschuuren
Hyundai I20 N Rally2
3 [ 3]
Jim van den Heuvel +1:17,7
Jouri Dockx
Volkswagen Polo Gti R5
4 [ 5]
Gert-Jan Kobus +1:37,8
Martin Nortier
Škoda Fabia R5
5 [ 1]
Bob de Jong +1:42,5
Erik de Wild
Hyundai I20 R5
Klik hier voor alle resultaten