Nieuws

Sterke 2de plaats voor Kevin van Deijne

Son, 21 Mei 2022 - Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben de tweede plaats bemachtigd in hun thuisrally, de ELE Rally. Na de eerste wedstrijd te hebben moeten missen trapten ze hiermee hun kampioenschap goed af. De wedstrijd stond tevens in het teken van het Nederlandse debuut van hun nieuwe auto, de Hyundai i20 N Rally2. 

De ELE Rally was dit jaar wederom een compact evenement. De wedstrijd wordt normaliter over twee dagen verreden, maar werd dit jaar, net als in 2021 op één dag afgewerkt. Het werd een lange zaterdag waarin de deelnemers ruim 123 proefkilometers voor de kiezen kregen, waarvan bijna 18 km over de beruchte onverharde paden van Wintelre en St. Oedenrode.

Ter voorbereiding op de wedstrijd trok het team naar Duitsland en Frankrijk om de nieuwe auto te leren kennen en aan de afstelling te werken. Dat wierp meteen in de eerste boucle van drie proeven zijn vruchten af waar direct de tweede plaats werd ingenomen. Het bevestigde dat het goede gevoel uit de tests zich ook vertaalde naar competitieve tijden ten opzichte van de nationale top.

Na de goede start ziet Van Deijne ook nog ruimte voor verbetering. De auto houdt zich op het onverhard sterk, maar op het verhard kan er nog meer uit gehaald worden. In het verloop van de wedstrijd bouwt hij zijn voorsprong op de nummer drie gestaag uit tot hij op de laatste proeven voldoende marge heeft om het talrijke publiek op het industrieterrein bij Son te vermaken.

De volgende wedstrijd van het team is de Vechtdal Rally, de derde ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap, die op 18 juni wordt verreden in de omgeving van Hardenberg. 

RSS News Feed