Nieuws

ELE Rally ligt Bob de Jong goed

De ELE Rally ligt rallyrijder Bob de Jong goed. Al drie keer was de rallyrijder uit Essen de concurrentie te snel af in deze Brabantse klassieker. En evenzo vaak leidde de zege in de ELE Rally tot een hoge klassering in het Nederlands kampioenschap. Vorig seizoen werd de Hyundai-rijder opnieuw tot kampioen gekroond, mede dank zij een overtuigende overwinning in de ELE Rally. Na een recent zeer goed verlopen test op Niederrhein is Bob de Jong net als zijn navigator Erik de Wild positief gestemd over de kansen in de oudste nog bestaande rally van Nederland: “We gaan zeker strijden voor de zege!”

“De ELE Rally is goed georganiseerd, kent vele mooie klassementsproeven en de sfeer is altijd leuk, met enthousiaste officials en sportief publiek,” aldus Bob de Jong aan de vooravond van de 57e editie van de ELE rally. Omdat er een lange pauze was tussen JACK’s Drenthe en de ELE Rally werkte de 36-jarige Bob de Jong onlangs met zijn team van DDG Motorsports een eendaagse test op Niederrhein af om aan de laatste afstellingen te werken. “We konden wat experimenteren met de wagenhoogte en het bleek dat we met een 3 mm hogere afstelling een betere balans wisten te creëren,” aldus de Hyundai-coureur. “Ook de nieuw ontwikkelde competitiebrandstof van Panta levert duidelijk meer trekkracht op.” De technische performance van de Hyundai i20 is mede dank zij de ondersteuning van Eurol, Michelin en Van Dijck Racing Fuels de afgelopen tijd verbeterd. “De samenwerking met onze technische partners vormt een belangrijke basis voor ons succes,” zegt regerend Nederlands Rallykampioen De Jong.

Na de openingsrally in Assen staat Bob de Jong tweede in het Open Nederlands Rally Kampioenschap (ONRK). “In Assen tijdens JACK’s Drenthe Rally bleek al snel dat we elkaar goed aanvoelen” aldus navigator Erik de Wild, die eind vorig jaar door Bob de Jong werd benaderd om de ‘hot seat’ van Bjorn Degandt over te nemen, die een pauze inbouwde in zijn rally carrière. “Bob is een heel verstandige coureur die snel gaat waar het kan en geen onnodige risico’s neemt waar het niet kan. Dat is een bijzonder talent en dat leidt tot weinig uitvallen en regelmatige topklasseringen en dat is waar het om draait in de rallysport.”

In de ELE Rally voegt zich Kevin van Deijne met een hagelnieuwe Hyundai i20 Rally2 als geduchte concurrent van Bob de Jong en mede-titelpretendenten Jim van den Heuvel (VW), Gert-Jan Kobus (Skoda) en Hans Weijs (Ford). De ELE Rally start zaterdag 21 mei rond 11:30 uur op het Kerkplein in Son en na 11 klassementsproeven is de finish dezelfde avond rond 22:30 uur, ook in Son. Er staan in totaal 122 wedstrijdkilometers tegen de klok op het programma en 252 verbindingskilometers.

Tijdens de 57e ELE Rally zal de naam van Hyundai-dealer Content Autogroep de voorruit sieren: “Wij zijn als Hyundai-dealer in Eindhoven vereerd dat de Nederlands kampioen met onze naam op de auto rijdt. Met Hyundai hebben we een sterk merk in huis dat uitblinkt qua innovatie en duurzaamheid. We steunen Bob de Jong dan ook van harte bij zijn deelname in onze regio.” Bob de Jong is uiteraard blij met de steun van Content Autogroep: “Wij zijn content met de betrokkenheid van de Hyundai-dealers. Daarom zorgen wij graag regionaal voor de nodige aandacht en met de prestaties en de betrouwbaarheid van de i20 versterken wij het sportieve imago van Hyundai.”

RSS News Feed