Nieuws

De titelstrijd gaat in alle hevigheid verder

Na een gedwongen rustig voorjaar, schakelt het Kroon-Oil Belgian Rally Championship in het najaar een versnelling hoger. Volgend weekend staat de vierde wedstrijd van het Belgisch rallykampioenschap op de kalender, de East Belgian Rally.

De inschrijvingen zijn nog niet helemaal afgesloten, maar we kunnen al bevestigen dat de titelstrijd in alle hevigheid verder zal gaan in de Oostkantons. 

De East Belgian Rally blijft trouw aan zijn formule van 3 lussen van 4 klassementsproeven op één dag, goed voor een totaal 146,85 kilometer tegen de chrono. De proeven zijn de klassiekers Bütgenbach (9,25 km), Amel (14,99 km), St-Vith (13,88 km) en Burg-Reuland (10,83 km). 

Zonder vooruit te willen lopen op de onthulling van de definitieve deelnemerslijst, kunnen we al een erg boeiende strijd voor de overwinning aankondigen. Het zal wel zonder Pieter-Jan Michiel Cracco zijn, want die gaf in de Omloop van Vlaanderen al aan dat hij zich professioneel niet vrij kon maken om zijn tweede plaats in de tussenstand van het kampioenschap te verdedigen. De leider in het Kroon-Oil BRC, Ghislain de Mevius, is wel van de partij, net als uittredend kampioen Adrian Fernémont, Hyundai-speerpunt Grégoire Munster en Kris Princen, die nog eens een gooi naar winst wil doen. Vincent Verschueren wil zijn straffe prestatie van Roeselare nog eens bevestigen met zijn VW Polo GTI Rally2. Ze zullen wel allemaal uit moeten kijken naar de tijden van Cédric Cherain, die altijd heel snel is geweest op de natuurlijke proeven van de East Belgian Rally. En dan zijn er nog de streekrijders die zich in de kijker willen rijden, zoals de broers Hommes en Tobias Brüls. 

Kortom, een wedstrijd om naar uit te kijken, volgende zaterdag, 25 september, in Sankt-Vith!

Tekst: PR BRC
RSS News Feed