Nieuws

2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland

Het Jobfixers Belgian Rally Championship geniet van een zomerbreak tot het eerste weekend van september, maar het Jobfixers Rally Team komt al eerder opnieuw in actie. Vader Philip en zoon Pieter-Jan Michiel Cracco komen van 22 tot 25 augustus immers aan de start van de ADAC Rallye Deutschland, beiden met een Skoda Fabia R5 ingezet door BMA. 

Voor Pieter-Jan Michiel Cracco en zijn navigator Jasper Vermeulen is het in elk geval een wedstrijd om naar uit te kijken, want zij zullen voor de eerste keer aantreden met een nieuwe Skoda Fabia R5 Evo.

"Ik heb nog niet met de Evo gereden. De wagen zal tijdig geleverd worden bij BMA, maar ik verwacht niet dat het verschil voor mij zo groot zal zijn," vertelt Pieter-Jan Michiel bescheiden. "Als piloot haal ik nog niet het maximum uit de huidige Fabia R5. Daarom zal het verschil tussen de twee versies voor mij niet zo essentieel zijn. Het zal veel belangrijker zijn om de proeven foutloos af te werken. De klassementsproeven van de Rally van Duitsland zijn ongelofelijk technisch en speciaal. Ik herinner me nog dat ik bij mijn vorige deelnames mezelf de vraag stelde hoe ik die erg speciale bochten in de wijngaarden moest beschrijven in de nota's. Het is een parcours met bochten die we hier niet kennen..."

Pieter-Jan Michiel heeft twee deelnames aan de WK-manche in Duitsland op zijn naam. In zijn debuutjaar 2013 en een jaar later, telkens met een R2. "Ik had me voorgenomen om geen WRC-wedstrijden meer te rijden. Het zijn ongelofelijke ervaringen, maar een deelname aan een WK-wedstrijd vergt enorm veel voorbereiding. Er kruipt heel wat tijd in de verkenningen en de voorbereiding. Je moet ook fysiek in topconditie zijn. Maar, ook mijn pa komt aan de start met onze vertrouwde Skoda Fabia R5. Het is uniek op dit samen met hem te kunnen beleven. We gaan er samen van genieten, daar ben ik zeker van!"

Philip, die in 2014 met een Ford Fiesta R5 de Rally van Duitsland reed, zal in Duitsland de overstap maken naar de Fabia R5. Om alvast te wennen aan de Skoda, zal het team tijdens de week voor de start een testsessie plannen. Na deze Rally van Duitsland, zal Pieter-Jan Michiel de rest van het Jobfixers Belgian Rally Championship afwerken met de nieuwe Skoda Fabia R5 Evo, terwijl Philip de huidige Skoda Fabia R5 zal besturen. 

Afspraak van 22 tot 25 augustus in Sankt-Wendel met het Jobfixers Rally Team. 

Tekst: PR BRC
RSS News Feed