Nieuws

Rallysport Utrecht: Rallye Mittelrhein “Dit is nog eens rallyrijden”

Rallysport Utrecht, het team rond de rijders Ernst Kranenburg en Martin Menzing namen met niet met twee, maar met drie equipes, deel aan de Rallye ADAC Mittelrhein. Naast Martin zat Renaldo Lier, voor het team inmiddels een vertrouwd gezicht. In de auto zaten Ernst Kranenburg en Wout de Klerk. Het derde team werd gevormd door Peter van Teunenbroek en Vincent Muller. Zij reden de Peugeot 206 in de Peugeot 206 Rally Cup.

Op 5 en 6 mei namen Ernst en Wout nog deel aan de ACTRONICS Rallye Sulingen. In de Opel Adam, een voormalige cup auto van de Duitse Opel Adam Cup, reden hij en Wout snelle tijden. Ze wisten uiteindelijk de 61e plaats algemeen en een vijfde plaats in de klasse RC5, te behalen. Ze wisten zelfs een paar snelste tijden in hun klasse neer te zetten. Peter en Vincent reden naar een verdienstelijke derde plaats in de klasse NC4 en de Peugeot 206.

“Wat was het een geweldige wedstrijd,” kijkt Martin uitermate tevreden terug. “De proeven zijn de proeven zoals die in het WK zijn gebruikt en bieden echt alles wat je maar zou willen.” Ernst reed kanontijden met zijn Adam. Eén van de aandrijfassen kon het geweld echter niet aan en gaf in de laatste boucle de geest. Met één aandrijfas wist Ernst de auto toch over het finishpodium te krijgen. Door deze handicap viel hij terug naar een 48e plaats in het algemeen klassement

“We hebben een geweldig weekend gehad,” zegt Martin. “We hebben geen problemen met de auto’s gehad.” Bij het prepareren van de auto heeft het team hulp gehad van Brons Motortechniek. Zij hebben het team geholpen bij het bouwen van twee nieuwe motoren. “Die hebben de gehele wedstrijd geen krimp gegeven,” laat Martin weten. Samen met Roltech hebben we de motor uiteindelijk helemaal naar onze wens afgesteld. Dit heeft voor ons perfect uitgepakt. We hebben geen enkel probleem met de auto gehad, op die aandrijfas na dan.”

Voor het serviceteam bleef er niets anders over dan tijdens de servicemomenten de ruiten te wassen, het olie te peilen en de bandenspanning te controleren. “Dit was echt rijden zoals je zou willen. Geen gedoe met de auto zodat we gewoon lekker konden rijden. Dat was vorig jaar wel anders. Toen hebben we niet veel kunnen rijden. Holzer had namelijk problemen met het leveren van onderdelen. Voor dit jaar gaan we nog een paar leuke wedstrijden kiezen.”
 

RSS News Feed