Nieuws

Sterke prestaties GR Yaris Challenge equipes in Vechtdal Rally

Aan de finish van de PRIMA-Acon Vechtdal Rally waren er volop lachende gezichten, ook bij de meeste deelnemers van de GR Yaris Challenge. De rally werd onder stralende weersomstandigheden verreden, maar kende vele uitvallers. Daardoor rolde er een verrassend podium uit, met de eerste rally-zege voor Kevin van Deijne, een tweede plaats voor Ingo ten Vregelaar en een derde plek voor Rik Karsten, die op de laatste proef Yaris-rijder Yannick Vrielink van het podium stootte.

Met wederom vijf equipes in een GR Yaris aan de start was het vooral de vraag of de pechvogels van de ELE Rally nu tot een goed resultaat zouden kunnen komen. Dat Yannick Vrielink hoge ogen zou kunnen gooien is al bijna een vanzelfsprekendheid, zo snel is zijn ster gestegen. Ditmaal genavigeerd door Annemieke Hulzebos maakte Vrielink de verwachtingen waar en nestelde zich meteen in de top-5, waarbij hij tot het eind van de wedstrijd in gevecht was verwikkeld met de Rally2 van Rik Karsten. Toen Vrielink op de laatste klassementsproef lek reed wist hij dat een vierde plaats het hoogst haalbare was, maar dat is een top resultaat. Met drie rondes van vier klassementsproeven kregen de 90 deelnemers aan de Vechtdal Rally een mooi compact evenement voorgeschoteld. De organisatie had de kritiek van vorig jaar ter harte genomen en de rally op diverse punten aangepast.

Achter Yannick Vrielink ontspon zich in de GR Yaris Challenge een aardige strijd tussen Eduard Eertink, Rick Arendsen en Roel van der Zanden. Vrielink en Arendsen rijden in de zogenaamde ‘Pro’-versie van de GR Yaris, waar door HWM onder meer een andere versnellingsbak (dog box) en een hydraulische handrem op werd toegepast. Dat levert vooral in langzamere bochten meer speelruimte op en daardoor tijdwinst. Eertink en Van der Zanden rijden met de basisversie, zoals alle equipes vorig seizoen tot hun beschikking hadden, maar zij worden bij een finish-resultaat dan ook beloond met 3 bonuspunten. Helaas vielen vader en zoon Arendsen uit na acht klassementsproeven met een elektronica probleem: de auto wilde na de service niet meer starten. Eduard Eertink behaalde een uitstekend resultaat met de negende plaats in het overall klassement, terwijl ook Roel van der Zanden tevreden was met zijn 13e plaats. Vader en zoon Bart en Rob Luijbregts reden met een GR Yaris als 0-rijder en openden het parcours; zij vermaakten zich uitstekend, waarbij dit keer ook Rob Luijbregts een ronde van vier proeven voor zijn rekening nam achter het stuur: “Dat smaakt naar meer; wij zijn beschikbaar voor de andere rally’s als 0-rijder!”

De volgende ronde van de GR Yaris Challenge is tijdens de GTC Rally, die op zaterdag 8 juli in en rond Achtmaal zal worden verreden; dan is ook Jan van Gerven weer van de partij.

Tekst: Press release
Foto's: Niek Bakker
RSS News Feed