Nieuws

Wolbertie Ruiter kan het niet laten.

Het is al weer een flink aantal jaren geleden dat Wolbertie Ruiter regelmatig in een rallyauto te vinden was. Zijn laatste wapenfeit dateert alweer uit 2016. Samen met zijn dochter Joyce nam hij toen deel aan de Zuiderzee Rally. In de komende Vechtdalrally neemt hij echter de handschoen weer op en haalt zijn helm van de wilgen.

“Om diversen redenen, waaronder mijn gezondheid, kon ik toen niet verder” kijkt Wolbertie terug. “Daarnaast waren er allerlei dingen op zakelijk vlak die op speelden. Feitelijk ben ik er gewoon lange tijd ook niet aan toe gekomen. Ik wil eigenlijk alleen met Joyce naast me rijden, omdat de combi vader - dochter voor mij juist de extra funfactor geeft. Zij heeft echter altijd wel ergens een zitje en is daardoor niet veel beschikbaar. Nu doet de gelegenheid zich voor om tijdens deze Vechtdalrally weer eens samen te rijden. Dat hebben we met beide handen aangegrepen.”

Vader en dochter zullen de Peugeot 206 RC van WDM motorsport over de proeven van de Vechtdalrally gaan sturen. De service zal onder leiding stichting Ikwilrallyrijden.nl i.s.m. WDM Motorsport gedaan worden. “Fiona, zoals deze auto liefkozend door het team wordt genoemd, was nog beschikbaar, net als Joyce. De keuze was vervolgens snel gemaakt,” licht Wolbertie toe. “We kijken er beide, na al die jaren, weer enorm naar uit.”

De Vechtdalrally wordt verreden op zaterdag 17 juni op de wegen rondom Hardenberg en Ommen. Daar wachten 142 wedstrijdkilometers, verdeeld over 12 klassementsproeven, op de deelnemers te wachten. Rond 11:11u zal de eerste auto over het startpodium gaan en om 18:40u wordt de winnaar hier op het finishpodium terug verwacht.

Tekst en foto's: Overdrive Racing
RSS News Feed