Nieuws

Jasper v/d Heuvel wint in Hellendoorn

Jasper van den Heuvel en Lisette Bakker hebben de Eurol Hellendoorn Rally op hun naam geschreven. Het is voor de Heuvel Motorsport equipe de eerste keer dat zij deze rally winnend afsluiten. Bernhard ten Brinke werd 2de en de kersverse Nederlands kampioen, Bob de Jong pakte de laatste plaats op het podium.

De Eurol Hellendoorn Rally begon op vrijdagavond en daar was Bob de Jong goed bezig om met een goed resultaat de zaterdag in te gaan. De Jong stond na drie proeven aan kop maar maakte een kostbaar foutje op proef vier waardoor Jasper van den Heuvel de leiding over kon nemen. Van den Heuvel gaf de leiding niet meer uit handen en bouwde zijn voorsprong op zaterdag steeds verder uit. Bernhard ten Brinke kon nog enigzins volgen, maar kon uiteindelijk niet echt een vuist maken voor de overwinning. De strijd om de 3de plaats was lange tijd spannend en ging tussen Bob de Jong in de Hyundai i20 R5 en Kevin van Deijne in de Skoda Fabia R5. Van Deijne haalde alles uit de kast, maat moest de Jong na 14 proeven toch voor zich dulden.

Jan de Winkel verruilde zijn Renault Clio voor Volkswagen Polo R5 en pakte de vijfde plaats algemeen net voor bas Kamperdijk eveneens met een Polo R5 uit het Weijs Motorpsort kamp. Melissa Debackere moest genoegen nemen met een 7de plaats. De 74-jarige Henk Vossen, die in 1992 de Rally wist te winnen, finishte keurig in de top 10 op een negende plaats en wist de ontketende Edwin Wolves met de Opel C Kadet achter zich te houden. 
 

Tekst en foto's: Martijn van Oort
RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [ 3]
Jasper van den Heuvel 1:28:07,0
Lisette Bakker
Ford Fiesta R5
2 [ 6]
Bernhard ten Brinke +0:20,7
Tom Colsoul
Škoda Fabia R5 Evo
3 [ 1]
Bob de Jong +0:40,3
Bjorn Degandt
Hyundai I20 R5
4 [ 2]
Kevin van Deijne +0:16,5
Hein Verschuuren
Škoda Fabia R5
5 [ 9]
Jan de Winkel +0:59,8
Radboud van Hoek
Volkswagen Polo Gti R5
Klik hier voor alle resultaten