Nieuws

Kobus en Nortier winnen Rocar-Tech Twente Rally

Gert-Jan Kobus stond voor de eerste keer dit seizoen aan de start van een rally in Nederland. Toen hij zaterdagmiddag zijn plannen duidelijk maakte, leek hij wel erg ambitieus: "Ik kom om te winnen. Of het lukt, dat zien we zondag, maar we gaan in elk geval met die ambitie van start."

De jongere broer van tweevoudig Nederlands rallykampioen Hermen hield woord. Zaterdagavond, toen de voltallige top op regenbanden van start ging op een droog parcours, moest Kobus nog even in het ritme komen, al zette hij op de tweede proef al een snelste tijd op de tabellen. Bjorn Satorius sloot de eerste dag als leider af, maar de Duitser ging zondagochtend op de tweede proef al van de baan, op exact dezelfde plaats als Jasper van den Heuvel. 

Gert-Jan Kobus nam de leiding over en zou die niet meer uit handen geven. Uiteindelijk zou Stig Andervang nog tweede worden, voor Ingo ten Vregelaar, die zijn thuisrally met een brede smile kon afsluiten na een erg ongelukkige start. 
"Vanochtend lagen de proeven er nat bij. Ik had regenbanden en banden voor droog weer kruiselings gemonteerd, maar dat was geen goed idee. Toch kon ik de leiding nemen omdat Stig Andervang op de rondkoers erg veel tijd liet liggen. In de tweede ronde kon ik mijn voorsprong uitbouwen en in de laatste ronde heb ik gecontroleerd. Dit is een mooie zege. Waarschijnlijk de laatste met deze Skoda, want de auto staat te koop," besloot Gert-Jan Kobus.

Stig Andervang sloot de wedstrijd af op een mooie 2de plaats op 51" van de winnaar: "Daar ben ik heel blij mee, want deze Skoda heeft een gravelophanging en we rijden bijna nooit met nieuwe banden. Op het industrieterrein vond ik mijn draai niet, maar Annemieke heeft me goed genavigeerd," lachte Andervang die zijn... 29ste rally van het seizoen reed.
Omdat Kevin van Deijne, kersvers Nederlands kampioen, op de laatste doortocht op de rondkoers een ronde te veel reed, werd Ingo ten Vregelaar nog verrassend derde in zijn thuisrally. Daar had de man uit Delden niet meer op gerekend: "Nee, ongelofelijk. Toen we zaterdagavond de transmissie achteraan braken, wilde ik opgeven. Ik heb amper geslapen, maar vanochtend kon het team de aandrijfas meteen vervangen, met dank aan Wevers Sport voor de hulp. Daarna voelde de auto super aan en klommen we terug in het klassement. Met drie snelste tijden, ben ik supertevreden! We hebben weer veel progressie gemaakt."

Kevin van Deijne eindigde op de vierde plaats, nadat hij op de voorlaatste proef nog 3 minuten liet liggen door een ronde te veel te rijden. "Ach, weet je, we zijn Kampioen van Nederland en daarmee hebben we ons hoofddoel behaald. Dit was gewoon niet onze rally. Zaterdagavond een verkeerde bandenkeuze, vanmiddag lek op de rondkoers en nu een rondje te veel door een misverstand. Volgende keer beter."

Stefan Ter Reehorst, genavigeerd door broer Robbert, eindigde op een onverhoopte  5de plaats met de Ford Fiesta Rally2. Een knappe score in hun tweede wedstrijd met de Ford. Martin van Iersel werd 6de met zijn Hyundai, maar slechts 0"2 voor Gerard Tijink, die steeds meer vertrouwen kreeg in de VW Polo Rally2. Edwin Wils, 8ste algemeen met zijn Mitsubishi, was deze keer de snelste van de nationale rijders, voor Yannick Vrielink, die twee keer een steun van de versnellingsbak brak, waardoor hij de strijd voor een plaats in de Top 5 moest staken. Maar, Vrielink mag vanavond wel zijn nationale titel vieren. En de top 10 werd afgesloten door spektakelman Edwin Wolves in zijn gekende Opel Kadett. 

RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [ 3]
Gert-Jan Kobus 1:20:06,3
Martin Nortier
Škoda Fabia R5
2 [ 5]
Stig Andervang +0:51,3
Annemieke Hulzebos
Škoda Fabia R5
3 [ 4]
Ingo ten Vregelaar +1:49,3
Raoul Werger
Škoda Fabia R5
4 [ 1]
Kevin van Deijne +3:37,6
Hein Verschuuren
Hyundai I20 N Rally2
5 [ 8]
Stefan ter Reehorst +3:48,2
Robert ter Reehorst
Ford Fiesta R5
Klik hier voor alle resultaten