Nieuws

Knappe 2e plaats voor Eduard Eertink in GR Yaris Challenge tijdens Twente Rally

Na zijn onfortuinlijke uitvalbeurt in zijn thuisrally in Hellendoorn ging het afgelopen weekeinde tijdens de Rocar-Tech Twente Rally stukken beter voor Wierdenaar Eduard Eertink, die een welverdiende tweede plaats behaalde in de GR Yaris Challenge, samen met navigator Bart van Heun (Nijverdal). Daarmee sluit Eduard Eertink het seizoen goed af en kan het vizier op volgend seizoen worden gericht.

 

Opnieuw viel de GR Yaris Challenge op, net als eerder dit seizoen. Inmiddels is deze nieuwe klasse gegroeid naar 8 deelnemende equipes en presteren de coureurs boven verwachting. Zaterdagavond begon de rally onder wisselende weersomstandigheden, waardoor de klassementsproeven gevaarlijk glad waren. Zondag klaarde het weer zienderogen op en onder een prachtig herfstzonnetje vermaakten de deelnemers aan de Rocar-Tech Twente Rally de talrijke rallyfans. In de GR Yaris Challenge was aanvankelijk kampioen Yannick Vrielink ongenaakbaar, totdat hij op KP6 van de weg raakte en net als Jan Roenhorst op zaterdagavond (KP4) de strijd moest staken. HP Meilink nam de leiding in de GR Yaris Challenge over, op de voet gevolgd door Eduard Eertink, die steeds betere tijden op de klokken wist te zetten.

Eertink scoorde in de Rocar-Tech Twente Rally drie snelste tijden en kijf keer een tweede tijd bij de Yarissen en was daar uiteraard zeer over te spreken: “Ik voel mij al meer ‘één’ met de auto en dankzij enkele verbeterde afstellingen durf ik ook aanvallender te rijden. En dat betaalde zich uit. Het is echt leuk rijden in deze snelle GR Yaris.” Na zijn eerdere positieve ervaringen in de Vechtdal Rally (3e plaats) en in zijn thuisrally in Hellendoorn is het vizier van Eduard Eertink nu op volgend seizoen gericht: “Ik zou graag volgend jaar aan alle wedstrijden mee willen doen, want de GR Yaris Challenge is een prachtige klasse voor zowel aanstormend talent als de wat meer ervaren coureurs. Ik voel mij daar zeer in thuis, ook omdat de onderlinge sfeer erg goed is.”   

Uitslag Rocar-Tech Twente Rally – GR Yaris Challenge:

  1. HP Meilink/Harm van Koppen
  2. Eduard Eertink/Bart van Heun
  3. Niek Oude Luttikhuis/Wilbert van den Burg
RSS News Feed