Nieuws

Nieuws
Tevreden gezichten bij VDZ Racing na finish in Hellendoorn Rally
Tevreden gezichten bij VDZ Racing na finish in Hellendoorn Rally

Waar vooraf de verwachtingen hooggespannen waren, onder andere door het imposante deelnemersveld en de prachtige historische rallyauto’s, werden deze op alle opzichten overtroffen

Van Deijne zet met podium stap naar kampioenschap
Van Deijne zet stap naar kampioenschap

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren zijn tijdens de Hellendoorn Rally derde geworden.

Overbeek kampioen, Ippen wint Hellendoorn
Overbeek kampioen Ippen wint Hellendoorn

Tijdens de vijfde en laatste ronde van Motul Clio Rally Trophy zijn de beslissingen gevallen.

Ten Brinke wint Eurol Hellendoorn Rally
Ten Brinke wint Eurol Hellendoorn Rally

Bernard ten Brinke en Davy Thierie hebben zondag de Eurol Hellendoorn Rally op hun naam geschreven.

Jos Verstappen 4de in Eurol Hellendoorn Rally
Jos Verstappen 4de in Hellendoorn Rally

De voormalige Formule 1-coureur was in het oosten van het land de grote publiekstrekker en maakte ook indruk, door liefst twaalf van de zestien proeven te winnen.

Recordaantal inschrijvingen Eurol Hellendoorn Rally
Recordaantal inschrijvingen Hellendoorn

Een recordaantal equipes heeft zich ingeschreven voor de 41e editie van de Eurol Hellendoorn Rally, die op 15 en 16 september plaatsvindt.

Veel regionale deelnemers bij Eurol Hellendoorn Rally
Hellendoorn Rally:veel regionale teams

De 41e editie van de Eurol Hellendoorn Rally, die op 15 en 16 september plaatsvindt, mag zich verheugen op belangstelling van equipes uit binnen- en buitenland. Regionale coureurs mogen worden gerekend tot kanshebbers voor topklasseringen, ook in de speciale klasse voor historische rallyauto’s.

Jos Verstappen komt weer naar Hellendoorn
Eurol Hellendoorn Rally werkt aan topeditie
Rallycentrum Hellendoorn Rally verhuist
Nieuw bestuur voor Hellendoorn Rally
41e editie Eurol Hellendoorn Rally

15de plaats voor Henk Vossen in Helledoorn

In de zonovergoten Hellendoorn Rally zijn Henk Vossen en Lieke Bouman-Dautzenberg op de vijftiende plaats in hun zwaarbevochten klasse gefinisht. Tienduizenden toeschouwers waren getuige van een zinderende strijd waarin Jos Verstappen een hoofdrol speelde.

De Hellendoorn Rally editie 2023 deed zijn naam als mooiste rally van ons land alle eer aan. De uitgezette klassementsproeven waren van hoog niveau, het deelnemersveld was groot en kwalitatief heel sterk en de fans bleken in groten getale te zijn op komen dagen. In zo’n mooie ambiance wil je als coureur bij voorkeur schitteren maar helaas ging die vlieger voor de Limburgse rallyroutinier Henk Vossen niet op. Al op de eerste de beste klassementsproef kwam er een kink in de kabel: het intercomsysteem werkte niet naar behoren. “Er zat zoveel ruis op de lijn dat ik Lieke niet kon horen. Ik moest puur op zicht rijden en als je op die bochtige weggetjes niet wordt voorgezegd wat er voor je te wachten staat ga je vanzelf van het gas. Met als gevolg dat we een eenenzestigste tijd noteerden. Dat was een frustrerend begin.” Al spoedig viel de duisternis op de vrijdagavond in en eens te meer ontdekte Henk Vossen dat heel hard rijden in het pikkedonker niet meer comfortabel was. De Skoda Fabia-equipe finishte de eerste dag op een teleurstellende 48e plaats overall.

Op de zaterdagse etappe, die onder een stralende zon werd verreden werd de focus gelegd op het verbeteren van de klassering. Op zich ging dat redelijk goed, ware het niet dat de schakelproblemen die Vossen al een paar rally’s uit zijn ritme halen nog steeds niet zijn verholpen. Wij willen wel de voor het WK tellende Central Europe Rally gaan rijden en dan moet het probleem toch wel opgelost zijn.” Afgezien van de problemen en de daarmee gelieerde klassering was Henk Vossen uitermate goed te spreken over de Hellendoorn Rally: “De uitgezette klassementsproeven waren van hoog niveau met mooie, snelle, slingerende weggetjes door het glooiende land. Echt iets voor de fijnproevers. Er zaten ook nog proeven bij uit een heel lang verleden. Echte stuurmansproeven. Buiten dat, de organisatie was ook top want ondanks de grote aantallen fans verliep de rally toch nagenoeg vlekkeloos. En mijn Helichem Rally Team en Lieke hebben ook perfect werk geleverd.”

De rally werd gewonnen door Dakar-ster Bernhard ten Brinke nadat Jos Verstappen van de weg schoof. Verstappen was wel op 12 van de 16 proeven het snelst. Ten Brinke won de overige vier.

Uitslag Hellendoorn Rally klasse RC2
1. Ten Brinke/Thierle (Skoda Fabia RS) 152 km, 16 KP’s in 1 uur 24.01.5; 2. Satorius/Hain (Dui, Ford Fiesta R5 Mk II) op 1.02.3; 3. Van Deijne/Verschuuren (Hyundai i20 R5) op 1.11.9; 4. Verstappen/Jamoul (Skoda Fabia RS) op 1.15.2; 5. Rostek/Zenz (Dui, Skoda Fabia RS) op 2.40.8; 15. Vossen/Bouman-Dautzenberg (Skoda Fabia Evo) op 10.55.3

RSS News Feed