Nieuws

Bob de Jong gaat uitdaging aan in het BRC

De vooruitzichten voor het Belgisch kampioenschap 2016 zijn ronduit veelbelovend. Vooral in de topcategorie RC2, de klasse voor R5's, S2000's, RRC's en 1.6 WRC's met een 30 mm restrictor, zal er hard getrapt moeten worden voor de punten. Na Hermen Kobus, die drie manches van het BRC komt rijden met zijn Skoda Fabia R5, gaat ook Bob de Jong met zijn DS 3 R5 de uitdaging aan. De Nederlandse kampioen van 2014 zal 7 wedstrijden rijden met de DS 3 R5, met steun van DS Nederland.

Voor Bob is het Belgisch kampioenschap in feite zijn nationaal kampioenschap, want de zoon van Bert groeide op in het Belgische Essen. Nadat hij vorig jaar zijn snelle Mitsubishi Lancer WRC verkocht aan Chris Van Woensel, was het lang wachten op de nieuwe DS 3 R5. De eerste wedstrijden bewezen dat Bob een aanpassingsperiode nodig had om het beste te halen uit de R5. "Ik heb eerst met een Lancer Gr.N en daarna met een WRC gereden. Twee wagens met een dikke turbomotor, waarbij je op koppel uit de bochten moest komen. Met een R5 moet je veel agressiever rijden en de motor hoog in de toeren houden. Dat heeft me wat tijd gekost. Bovendien speelde de pop-off valve ons ook parten," vertelt Bob, die in 2016 een beroep doet op Bjorn Degandt voor het lezen van de nota's.

"Behalve de Sezoensrally en Ieper staan alle wedstrijden van het Belgisch kampioenschap op onze kalender, te beginnen met Haspengouw. Ik zal me ook inschrijven in het Belgisch kampioenschap. De strijd zal bijzonder hoogstaand zijn in België. Ik maak me geen illusies tegen Freddy Loix of Kris Princen, die zoveel meer ervaring hebben. Ik ben wel benieuwd hoe dicht ik kan finishen, want eind vorig jaar werd het gevoel met de DS 3 R5 steeds beter." (Foto: Kees Nouws voor de GTC Rally)

RSS News Feed