Nieuws

Abbring test Hyundai R5 in Ieper

Het lange wachten is bijna voorbij want tijdens de Rally van Ieper, die op 23 juni van start gaat, zal niemand minder dan Kevin Abbring debuteren met de hagelnieuwe Hyundai i20 R5. Hyundai is bezig met de laatste tests en ziet in de Belgische wedstrijd, meetellend voor het ERC, een perfecte kans om de i20 op hoge snelheid te testen. Kevin Abbring zal achter het stuur kruipen van het nieuwe rallykanon, die voor de gelegenheid in een speciale livery is gespoten. 

Voor de Rally van Ieper is een compleet nieuwe auto opgebouwd en zal met zo goed als dezelfde specificaties rijden als de auto's die later dit jaar aan de klanten worden geleverd. Het is dan ook voor het eerst dat Hyundai de auto test in het bijzijn van de fans, de media en de potentiele klanten. Andrea Ardamo van Hyundai legt uit waarom er voor Ieper is gekozen: "De Rally van Ieper is een evenement met een grote historie in een gebied waar veel rally kenners wonen. De vlakke hogesnelheids wegen rondom Ieper verschillen erg van de asfalt test die we tot nu toe hebben gedaan en we willen de auto getest hebben op zoveel mogelijk verschillende stages voordat we de auto's afleveren aan de klant."

Kevin Abbring mag als officiele testcoureur van Hyundai de eerste meters maken in Belgie en ook dat heeft een reden. "Kevin heeft hier al meerdere malen gereden en dat heb je nodig op deze snelle paden. We zijn ervan overtuigd dat Abbring veel data zal verzamelen en tegelijkertijd het vele publiek zal vermaken", aldus Mardano

RSS News Feed