Nieuws

Hyundai-equipe op jacht naar succes in de Vechtdal Rally

Op zaterdag 18 juni kent de titelstrijd in het Open Nederlands Rallykampioenschap een vervolg in de Prima-ACON-Vechtdal Rally in en rond Hardenberg. Het is nog vroeg in het seizoen, maar de derde rally in het kampioenschap kan wellicht al wat meer duidelijkheid gaan geven over hoe de verhoudingen liggen. Regerend Nederlands rallykampioen Bob de Jong en navigator Erik de Wild zijn de teleurstelling van de 5e plaats in de ELE Rally te boven en zijn gebrand op een goed resultaat in de Vechtdal Rally. Met de Hyundai i20 R5 gaat het duo voor minimaal een podiumplek, maar het hoogste treetje lonkt…

In de ELE Rally moest de Hyundai-equipe Bob de Jong/Erik de Wild genoegen nemen met de 5e plaats in de eindrangschikking en dat was voor de drievoudig winnaar wel even slikken: “Ik maakte gewoon een paar zeer kostbare foutjes en daardoor waren we vroeg in de wedstrijd al kansloos voor de ereprijzen. Bovendien verwerkte ik die tegenslag niet goed,” aldus een openhartige De Jong. Met navigator Erik de Wild werd in de weken na de ELE Rally uitgebreid geëvalueerd. “Dat is belangrijk in onze nog prille samenwerking,” weet ook de ervaren Erik de Wild. “We hebben elkaar daardoor nog beter leren kennen en de verwachting is dat we daar in de auto tijdens de komende rally’s ons voordeel mee kunnen doen.”

In de Vechtdal Rally wil het duo goed voor de dag komen al hebben ze beide niet heel vaak aan deze mooie rally in en rond Hardenberg deelgenomen. Voor de in Dalfsen wonende Erik de Wild voelt het als zijn ‘thuisrally’: “De meest westelijke klassementsproef nabij Ommen voert op nog geen 6 kilometer van mijn huis vandaan en ook de overige proeven liggen niet ver weg, dus het voelt echt als ‘thuis’. Dat betekent ook dat veel familie en vrienden ons zullen komen aanmoedigen, een extra reden om te focussen en een goed resultaat neer te zetten.” Met twee lussen van 5 dicht bij elkaar liggende klassementsproeven is de Prima-ACON Vechtdal Rally een compact evenement. De start is zaterdag 18 juni om 12:30 uur vanuit het Servicepark in Hardenberg. Nog geen zes uur later is op dezelfde plek de finish. Op een totale lengte van 222 km hebben de deelnemers er dan 126 kilometers tegen de klok op zitten, waarvan een deel op de prachtige zandwegen in het Vechtdal. De Vechtdal Rally is gratis toegankelijk voor het publiek.

De concurrentie voor Bob de Jong komt vooral van Hans Weijs (Ford), Kevin van Deijne (Hyundai), Jim van den Heuvel (VW) en Gert-Jan Kobus (Skoda). Maar in de kampioenschapsstand moet ook rekening worden gehouden met Jan de Winkel, die met zijn Ford in een lagere klasse uitkomt, maar daardoor extra punten weet te vergaren en na twee rally’s (Drenthe en ELE) verrassend de tweede plaats in de titelstrijd bezet, achter Gert-Jan Kobus en nipt voor Bob de Jong.

De Vechtdal Rally betekent ook een continuering van de inmiddels jarenlange samenwerking met de recent onderscheiden Hyundai-dealer Autogroep Twente, met vestigingen in Almelo, Hengelo en Enschede: “Wij zijn als Hyundai-dealer in Twente vereerd dat de Nederlands kampioen met onze naam op de auto rijdt. Met Hyundai hebben we een sterk merk in huis dat uitblinkt qua innovatie en duurzaamheid. We steunen Bob de Jong dan ook van harte bij zijn deelname in onze regio.” Bob de Jong is uiteraard blij met de steun van Autogroep Twente: “Autogroep Twente heeft onlangs de Hyundai Excellent Award in de wacht gesleept en daarom staan wij binnenkort met de rally-auto op hun Familiedag om hen te bedanken voor hun betrokkenheid. Wij zorgen graag regionaal voor de nodige aandacht en met onze prestaties onderschrijven wij tevens de betrouwbaarheid van de i20 en versterken wij het sportieve imago van Hyundai.”

RSS News Feed