Nieuws

Kris Princen wint seizoensopener in Landen

Kris Princen heeft de openingwedstrijd van het Belgisch Rally Kampioenschap winnend afgesloten. Princen reed een sterke rally met de Peugeot 208 T16 en zette dat uiteindelijk om in punten. De gedoodverfde favoriet, Freddy Loix, moest na 3 kp's opgeven met technische problemen aan de Skoda Fabia en ook Pieter Tsjoen kende de nodige tegenslag met zijn Citroën DS3 R5. Vincent Verschueren werd 2de met de Citroen DS3 R5, Benoit Allart pakte de laatste plaats op het podium met de Skoda Fabia WRC

Met de Rally van Haspengouw ging afgelopen zaterdag het Belgisch Rally kampioenschap van start. De rally rondom Landen staat bekend als een listige. De smalle en gladde weggetjes tussen de fruitbomen zorgen vaak voor verrassingen en schade en dat was deze editie niet veel anders. Freddy Loix ging goed van start en wist snelle tijden op de klokken te zetten met de Skoda Fabia S2000. De tegenstand is groot dit jaar en velen hebben de overstap gemaakt naar de R5 klasse. Loix ging vol in de aanval en wist Princen en Tsjoen al snel op achterstand te rijden, maar na kp3 ging het mis. Een technisch probleem zorgde ervoor dat Loix al vroeg in de wedstrijd moest opgeven.



Pieter Tsjoen was de nieuwe leider, maar Kris Princen voerde de druk op Tsjoen op. Toen Tsjoen wat technische problemen kreeg met zijn Citroën DS3 R5 wist Princen de leiding te pakken. De Peugeot 208 T16 gaf geen klap verkeerd en Princen gaf de leiding dan ook niet meer uit handen. Achter Princen leek het een Citroën feestje te gaan worden met Verschueren en Cerain in gevecht, maar Cherain kreeg een tijdstraf en viel terug naar een 4de plaats. Verschueren werd hierdoor 2de en Benoit Allart kon zo de 3de plaats veilig stellen met de Skoda Fabia WRC. Pieter Tsjoen moest genoegen nemen met de 5de plaats.



Er waren ook een aantal Nederlandse equipes naar Haspengouw getrokken. Michiel Becx was met een gloednieuwe Ford Fiësta R5 aan de start verschenen en wilde ervaring opdoen in Landen. Becx reed een sterke rally en ondanks wat schade aan de Fiësta reed hij naar een keurige 6de plaats. Johan Faes had minder geluk en kwam hard in aanraking met een van de vele fruitbomen lang de proeven en moest met veel schade aan de Mitsubishi lancer Evo 9 opgeven. Han Hoendervanger en Marco Schillemans reden een prima rally en finishte op een 12de plaats. Grote afwezige was Hermen Kobus, maar zijn broer, Gert-Jan stond wel aan de start. met een Ford Fiësta R2. Kobus deed het prima en werd 20ste algemeen en 3de in de RC4 klasse.

 

RSS News Feed