Nieuws

SS10: Dubbel podium voor Audi, Al-Attiyah controleert

Na Carlos Sainz en Mattias Ekstrom was het vandaag de beurt aan Stephane Peterhansel om een Audi RS Q E-tron als snelste over de etappe te laten gaan. Peterhansel, winnaar van de Dakar in 2021, pakt zijn eerste dagzege in 2022 en de 3de voor het team van Audi Sport. Peterhansel wist al 48 keer eerder met een auto de dagzege te pakken en deed dit in totaal al 82 keer. Carlos Sainz werd 2de op 2 minuten en 6 seconden achter zijn teamgenoot en Orlando Terranova zette de Prodrive BRX op een derde plek vandaag. 

Eindelijk was de pechduivel even niet aanwezig in de Audi RS Q E-tron van meervoudig Dakar winnaar Stephane Peterhansel. De Fransman was vanaf de start goed weg en zag in zijn spiegels alleen teamgenoot Carlos Sainz verschijnen. Peterhansel ging de gehele etappe aan de leiding en bleef uit de problemen vandaag. Dat leverde de Fransman zijn eerste dagzege van 2022 op en de 3de dagze voor het team van Audi. Carlos Sainz maakte het Audi feestje compleet door de 2de tijd op de klokken te zetten. Mattias Ekstrom had niet zijn beste dag vandaag en finishte als 13de op 10 minuten van Peterhansel.

Loeb loopt minimaal in
Sebastien Loeb rijdt tot nu toe een sterke 2de week en doet wat hij moet doen om nog een kleine kans te ehouden op de overwinning. De Fransman reed met zijn Prodrive BRX Hunter naar een 5de plaats en won weer iets tijd ten opzichte van de leider in het klassement Nasser Al-Attiyah. De snelle man uit Qatar werd 7de vandaag en verloor nog geen anderhalve minuut op Loeb. Als Al-Attiyah geen grote problemen krijgt de laatste 2 dagen dan lijkt zijn kostje gekocht. Sebastien Loeb kan niets anders doen dan voor Al-Attiyah eindigen en dat lukt hem ook aardig, maar dat ligt waarschijnlijk meer aan Al_Attiyah dieop een veilige plek in het veld de race controleert.

Nederlanders
Bij de Nederlanders was het Bernhard ten Brinke die de snelste tijd liet noteren. Ten Brinke reed zijn Overdrive Toyota naar een 17de tijd en staat op een 18de plaats algemeen. Maik Willem is met zijn Bastion Hotels Toyota Hi-Lux opweg naar een Dakar finish in 2022 en wist ook de 10de etappe keurig af te ronden. Willems liet een 52ste tijd noteren. Henri van Steenbergen kwam vandaag als 64ste binnen

Donderdag staat er een zware etappe op het programma met erg zacht zand. Dit kan nog voor verrassingen zorgen in het klassement, maar de ervaren Al-Attiyah heeft dit jaar wel bewezen dat de nieuwe Toyota Hi-Lux betrouwbaar is en erg sterk. Sebastien Loeb moet doen waar hij goed in is en dat is hard rijden en zorgen dat hij voor de Qatari finisht, maar als er niets geks gebeurd lijkt de zege voor Al-Attiyah steeds dichter bij te komen. 

Foto's: Audi Sport
RSS News Feed